Hogy kell használni a GIMP2-t?
Itt nem lehet leírni egy összetett program működését. Van súgója, vannak a neten leírások és videók is amiből megtanulhatod.
Én még nem láttam félkész magyarítást, hacsak nem valamilyen nagyon új verziót találtál amiben új dolgok vannak és nincs kipótolva a nyelv.
Mégis, melyik verziót használod? Nekem se tűnt föl, hogy makaróninyelvű lenne, szerintem korrekt a magyarítása. A legnagyobb része meg teljesen kézenfekvő a gombok ábrái alapján. Javaslom, hogy egyszerűen próbálgass végig mindent.
Egy másik kérdezőnek írt oldalamon szó esik a Gimpről is, igaz, hogy csak néhány funkció erejéig, de hátha az is hasznos:
Ha egy kissé megsejted a logikáját, szerintem magadtól is fel tudod deríteni.
köszönöm :) mind2 válaszolónak : [link]
boccs a minőség nem a legjobb de megpróbáltam a lényeget kiemelni ...a fele magyar a másik meg angol
Még mindig nem tudjuk, melyik verzió...
A Gimp 2.6 nálam így néz ki:
A kurrens változatnál (2.8) őszintén szólva nem emlékszem, mi a helyzet, az már az otthoni kis csotrogány gépemet annyira lassítja, hogy nem nagyon próbálkoztam vele. Ha a tüneteket a 2.8 produkálja, nem tudom, mi a teendő, amíg meg nem jön a teljes magyarítás, mindenesetre tanulni a 2.6 is több, mint elég, egyelőre használd azt.
Gondolom, töltsd le. Lehet, hogy nem is titkolózol, csak nem tudod hirtelenjében, hogy hol nézd meg a verziószámot? SÚGÓ -> NÉVJEGY.
A kisablakokat az Ablakok menüpontban kérheted (vissza) a képernyőre (gondolom, az angolban Windows), próbálgasd.
Ami a kivágást illeti, az így behívott eszköztár lasszó-gombjával kerítheted körül, legjobb, ha bal gombbal pontonként lerakva a körvonalat.
Amúgy nem írtam erről a hivatkozott linkben véletlenül? Ne légy lusta a szakirodalmat olvasgatni!
Süsd meg, a CTRL+Y meg a CTRL+R az Irfanviewra vonatkozik, miért működne a Gimpben is ugyanúgy (és főként: akkor mi a fenének használtam volna másik programot)?
Az meg nem tökmindegy, hogy milyen a kép? A munkafolyamat a lényeg. Gondolod, hogy tarka nyulat vagy cigirágót más módon kell körbevágni, mint a dévai kishavert?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!