Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy kell használni a GIMP2-t?

Hogy kell használni a GIMP2-t?

Figyelt kérdés
a fele angol a másik fele meg magyar...így nehéz kiigazodni rajta
2012. nov. 6. 21:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Itt nem lehet leírni egy összetett program működését. Van súgója, vannak a neten leírások és videók is amiből megtanulhatod.

Én még nem láttam félkész magyarítást, hacsak nem valamilyen nagyon új verziót találtál amiben új dolgok vannak és nincs kipótolva a nyelv.

2012. nov. 6. 21:30
 2/11 A kérdező kommentje:
köszönöm majd keresek egy videót....hát nem tudom de egyes pontok magyarul vannak a többi meg angol...
2012. nov. 6. 21:32
 3/11 anonim ***** válasza:
angol verziót kell használni, mert ha videót találsz róla abban is az angol verzió szerepel
2012. nov. 7. 09:53
 4/11 tabaki ***** válasza:

Mégis, melyik verziót használod? Nekem se tűnt föl, hogy makaróninyelvű lenne, szerintem korrekt a magyarítása. A legnagyobb része meg teljesen kézenfekvő a gombok ábrái alapján. Javaslom, hogy egyszerűen próbálgass végig mindent.

Egy másik kérdezőnek írt oldalamon szó esik a Gimpről is, igaz, hogy csak néhány funkció erejéig, de hátha az is hasznos:

[link]

Ha egy kissé megsejted a logikáját, szerintem magadtól is fel tudod deríteni.

2012. nov. 7. 13:16
 5/11 A kérdező kommentje:

köszönöm :) mind2 válaszolónak : [link]

boccs a minőség nem a legjobb de megpróbáltam a lényeget kiemelni ...a fele magyar a másik meg angol

2012. nov. 7. 15:19
 6/11 tabaki ***** válasza:

Még mindig nem tudjuk, melyik verzió...

A Gimp 2.6 nálam így néz ki:

[link]

A kurrens változatnál (2.8) őszintén szólva nem emlékszem, mi a helyzet, az már az otthoni kis csotrogány gépemet annyira lassítja, hogy nem nagyon próbálkoztam vele. Ha a tüneteket a 2.8 produkálja, nem tudom, mi a teendő, amíg meg nem jön a teljes magyarítás, mindenesetre tanulni a 2.6 is több, mint elég, egyelőre használd azt.

2012. nov. 7. 16:32
 7/11 A kérdező kommentje:
akkor töltsem le a 2.6-ot???? nekem nem hozza ki azokat az ablakokat ami neked oldalt vannak.... igazából ki szeretnék vágni belőle mármint egy képből úgy hogy pl csak a fejet...nem négyzetbe hanem teljesen a fej körvonalát. ezt te hol csinálod meg?
2012. nov. 7. 16:36
 8/11 tabaki ***** válasza:

Gondolom, töltsd le. Lehet, hogy nem is titkolózol, csak nem tudod hirtelenjében, hogy hol nézd meg a verziószámot? SÚGÓ -> NÉVJEGY.

A kisablakokat az Ablakok menüpontban kérheted (vissza) a képernyőre (gondolom, az angolban Windows), próbálgasd.

Ami a kivágást illeti, az így behívott eszköztár lasszó-gombjával kerítheted körül, legjobb, ha bal gombbal pontonként lerakva a körvonalat.

Amúgy nem írtam erről a hivatkozott linkben véletlenül? Ne légy lusta a szakirodalmat olvasgatni!

2012. nov. 7. 16:54
 9/11 A kérdező kommentje:
boccs tényleg nem volvatam el de csak azért mert amit ott írt kipróbáltam (ott azt írt hogy ctrl+y) és nem működött. valamint ott teljesen más a kép is...
2012. nov. 7. 17:01
 10/11 tabaki ***** válasza:

Süsd meg, a CTRL+Y meg a CTRL+R az Irfanviewra vonatkozik, miért működne a Gimpben is ugyanúgy (és főként: akkor mi a fenének használtam volna másik programot)?

Az meg nem tökmindegy, hogy milyen a kép? A munkafolyamat a lényeg. Gondolod, hogy tarka nyulat vagy cigirágót más módon kell körbevágni, mint a dévai kishavert?

2012. nov. 7. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!