Mathcad vagy Matlab?
Egy robot inverz és direkt geometriáját illetve kinematikáját akarom kiszámítani és leszimulálni. Mindkettőben lehet kisebb animációt csinálni (a robotkarokat vonalakkal rajzolja ki), ami elég is, hogy lássam, hogy miként követi a robot az előírt pályát.
Viszont mindkettőnek van előnye is, meg hátránya is. Nem tudom, hogy melyiket válasszam. Ha valakinek van tapasztalata mind a kettővel kapcsolatosan, szívesen meghallgatnám.
Miért került át ebbe a kategóriába? Akarattal nem raktam ide a kérdésem, mert nem ezt a közösséget akartam megcélozni. Tudom, hogy megtévesztő, de az alkalmazott tudományok témakörben többen tudnának rá válaszolni. Ott többen foglalkoznak tervezéssel.
Már mindenki szerint az alkalmazott tudományok témakör a kisiskolások házi feladatával foglalkozó kategória?
Habár már késő, azért köszönöm szépen a választ.
A Mathcad-et választottam végül, mert hatalmas egyenletek voltak és így képletszerű beírásnál is nagyon kellett figyeljek, hogy nehogy rosszul írjak be valamit.
Amúgy a Matlab általánosságban tényleg jobb, de most azért örvendek, hogy a Mathcad-et választottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!