Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Amikor videót akarok rendereln...

Idont know kérdése:

Amikor videót akarok renderelni (lementeni) és leáll a gép, az mitől van?

Figyelt kérdés

Ez megesik videó szerkesztésekor is...

És nem értem. Laptopom van és zavar.

Most vagy túlmelegedés, vagy csak "túrelölteti" a procit, vagy valamit...

Nem tudom mi lehet a gond.

Ha hosszabb videót akarok lementeni, át szoktam az affinitást 1 processzorra, meg mindent kinyomni... és úgy is több ótát vesz igénybe.

Az előbb pl az történt, hogy várnom kellett pár percet, mert akárhányszor próbáltam újraindítani a laptopot... elindult, aztán kattanás és leállt. Pár percre rá működött normálisan... Nagyon zavar. Mitől lehet és mit tudok tenni?

2012. okt. 31. 00:50
 1/8 anonim ***** válasza:

Könnyen lehet mivel a videorenderelés igen csak CPU igényes művelet.

esetleg egy kis sűrített levegővel kifújathatnád a hűtést benne

2012. okt. 31. 00:57
 2/8 anonim ***** válasza:
és nézz utána, hogy a videokártyádnak nincs-e újabb drivere
2012. okt. 31. 01:01
 3/8 A kérdező kommentje:

Nincs újabb.

Egyébként... a proci terhelődhetett túl akkor?

Vagy pedig túlterhelődött, ráadásul még nincs is jól hűtve?

Csak mert gondoltam, majd be kellene szerezni egy laptop hűtőt. Mennyire jó ötlet?

(Bár továbbra is terhelődhet a cpu...)

2012. okt. 31. 01:08
 4/8 anonim ***** válasza:

olyan nincs hogy a CPU túlterhelődik

esetleg olyan hogy túlmelegszik vagy kevés neki a tápfeszültség és "összeomlik" vagy túl van hajtva és hibázik

én azt javaslom hogy egy alapos tisztítást a hűtésnek ne tedd a notebookot pl takaróra vagy hasonlóra ami hozzáérhet a szellőzőhöz

és gondolom tápot használsz hozzá nem akkuról renderelsz :)

2012. okt. 31. 01:12
 5/8 anonim ***** válasza:

illetve szedd le az Argus Monitor nevű kis progit

Telepítsd fel majd indíts el valami CPU igényes műveletet és nézd meg az Argus Monitorban visszamenőleg hogy meddig ment fel a hőmérséklet a folyamat alatt

2012. okt. 31. 01:16
 6/8 A kérdező kommentje:

Rendben, köszönöm.

És igen, az akku ki van szedve jelenleg. :D

Amúgy csak azért gondoltam a túlterhelődést, merthogy mikor megpróbáltam újra bekapcsolni, nem ment... kattanás, majd leállt. Erre tudsz ésszerű magyarázatot adni? Csak mert érdekel. Hogy miért volt kb. 5 percig használhatatlan? szóval bekapcsoltam, majd leállt egy kattanással.

2012. okt. 31. 01:19
 7/8 anonim ***** válasza:
winyó? ha azzal van probléma akkor tud egy csattanással/kattanással leállni, mintha kicsapná a fejet a szélére ... és ha lassú az írási sebesség valami hiba miatt akkor indokolt a hosszú munkafolyamat egy renderelésnél
2012. okt. 31. 01:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Háát ez jó kérdés

lehet hogy csak a HDD kattan

ha egy ideig nem lehet bekapcsolni az lehet a táp rövidzárvédelme is

sajnos így nagyon nehéz megsaccolni esetleg itt az ideje hogy megnézesd egy szakival

2012. okt. 31. 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!