Ezek mit jelentenek?
5 ASCII KARAKTER
13 ASCII KARAKTER
10 HEX KARAKTER
26 HEX KARAKTER
Valoszinuleg wifinek akarsz WEP titkositast adni, nem a legjobb otlet mert 2 ora alatt feltorhetik, inkabb a WPA-t ajanlom.
A valaszom:
HEX karakter: itt meg adhatsz szamokat 0-9 ig es betuket A-F -ig kis es nagy betu "elvileg" nem szamit
ASCII karakter:
Elobb Wiki: [link]
A 127-es kodig szinte barmit beirhatsz igy bonyolultabb lehet a jelszo.
Pl.:
HEX 10 karakter lehet egy datum 20121028 hopp ez még csak 8 potoljunk be még 2 betut pl.:
2012102800
20121028DA
F20121028B
máris egy konnyen megjegyezheto, de valamennyire egyedi kod.
ASCII kod pl.:
h2tU7;$gC^&V5
Ezt nehezebb megjegyezni, viszont bonyolultabb, tovabb tart megfejteni mint feltorni. :)
Nehany eszkoz nem szereti a HEX-et nemelyik az ASCII-t
Nekem az androidom csak HEXben fogadja el a kodot, nehany regebbi Cisco(asszem) eszkoz Rosszul kezeli a HEX-et
Megint Azmodeus, az 1. valaszolo
Ugy dontottem inkabb feldarabolom, a zold/piros miatt[offtopic]
Majdnem off:
Van WPA es WPA2(ez komolyabb)
azon belul TKIP es AES kodolas
Az AES elvileg "torhetetlen".
A TKIP a legtobb WEP eszkozzel mukodesre birhato, esetleg firmware frissites kell.
A WPA-hoz WPA vagy WPA-PSK kell nem WPA-enterprise
Sok routert be lehet allitani, hogy WPA es WPA2 -t tamogasson, ilyenkor ha az eszkoz tamogatja a jobbat akkor azt hasznalja, ha nem akkor a gyengebbet
Igy van a TKIP es az AES terén is.
Megint azmodeus
Ugy dontottem inkabb feldarabolom, a zold/piros miatt[offtopic]
Ez már inkább off mint on.
A komolyabb titkositas picit lassitja a kapcsolatot es picit jobban terheli a rendszert, de ha ezeket halmozom is 1-2% nál nem tobb a plusz terheles/lassulas. Megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!