Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Win7-re hogy tudok felrakni...

Win7-re hogy tudok felrakni WinXP-t?

Figyelt kérdés

Elindítottam a telepítőt (SP3-as, daemon toolsról) és a "microsoft winxp telepítése" menüpont kivan szürkével húzva. Nyilván azért, mert egy régebbi op.rendszer. Mi ilyenkor a teendő? Valami olyan pletykát hallottam, hogy a biosban kéne valamit átállítani.

köszönöm előre a segítséget!

2012. okt. 12. 20:04
 1/10 P.O.C. ***** válasza:

Windows XP telepítőlemezről boot -olva kell elindítani a telepítést, nem pedig az épp futó újabb operációs rendszer alól.

A boot -olási sorrendet kell átállítani hogy a CD/DVD meghajtó legyen az elsődleges. Ehhez nem feltétlenül kell belépni a BIOS -ba, elég a boot menü ami a legtöbb gyártónál F12 szokott lenni. És akár csak a BIOS-nál a POST alatt kell megnyomni gépindítás után.

2012. okt. 12. 20:20
 2/10 A kérdező kommentje:
akkor az ISOt kiírom dvd-re és onnan mennie kell?
2012. okt. 12. 20:22
 3/10 P.O.C. ***** válasza:
Igen, de mért DVD -re? A legtöbb Windows XP (ami nem valami vérpistike kókálmány) ráfér egy CD -re.
2012. okt. 12. 20:30
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha SATA HDD-d van, még gondod lesz a sata driver hiányával is, ez nincs benne az xp telepítőben alapból, bár integrálható bele. Biztos neki akarsz állni?
2012. okt. 12. 20:42
 5/10 A kérdező kommentje:
azért akarnám, mert a win7 alatt egy mozzila és egy torrent alatt lefagy, meg megnyitottam vele egy pendrivot amin kb volt 6giga adat és lefagyott egymás után 2x is. szóval elég súlyos a helyzet :D
2012. okt. 12. 21:44
 6/10 A kérdező kommentje:
elindítottam, CDről indul, de miután felmásolta a fájlokat újra akar indulni és mikor újraindul, CDről akar indulni és azt írja ki h Hiba az indításkor és fekete képernyő. nos? :DD
2012. okt. 13. 00:09
 7/10 P.O.C. ***** válasza:

Hát annak a gépnek bizony véres a torka, szerintem a fagyás sem a Win7 hibája volt.

Mi a pontos konfig?

2012. okt. 13. 07:27
 8/10 A kérdező kommentje:
szóval, lefuttatja a formázást, utána meg átmásolja a fájlokat és ennél a pontnál újraindul. ekkor ugyanúgy akar indulni, mint a formázás előtt, azaz CD-ről akarja betölteni a rendszert - gondolom én -. mondjuk olvastam olyat, hogy mikor újraindul (formázás,másolás után) és kiírja, hogy a "CD/DVDről való indításhoz nyomjon meg egy billentyűt" akkor ezt figyelmen kívül kell hagyni és 5 másodperc múlva elindul a rendes telepítő. de nekem nem indul el, hanem kiírja hogy "hiba a rendszer betöltésekor" szóval ez a pontos hibajelenség, remélem nem túl zavaros :D
2012. okt. 13. 10:51
 9/10 A kérdező kommentje:
próbáltam egy frisseb sp3-as winxp-t de ugyanaz, csak most nem ír hibát, hanem szimplán nem történik semmi. megint formáz, másol és mikor menti a konfigurációt, meg a beállításokat a másolás után újraindul és nem indul a telepítő hanem megint a "CD-ROM-ról való indításhoz nyomjon meg egy billentyűt.." parancs jelenik meg. tanács? :)
2012. okt. 13. 12:02
 10/10 P.O.C. ***** válasza:
HDD teszt, memória teszt...
2012. okt. 14. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!