Szeretnék szabadidőmben megpróbálkozni a felirat fodítással (ami már meg van angolul, időzítve stb. ), valaki megtudná mondani hogyan kezdjek neki? Kell hozzá valami program például?
Felirat fájltól függ
Van amelyiket sima jegyzettömbbel is át lehet írni (SRT asszem ilyen)
Átláthatóbb, ha letöltöd a Notepad++ nevű progit (ez is szöv.szerk. program, csak szerintem jobban átlátható, mint a "sima" Notepad)
Ilyen helyesírással inkább ne kezdj neki.
Előre is köszönjük:
mindenki, aki feliratosan néz filmeket
Köszönöm az értelmes válaszokat.
Az utolsónak üzenném, hogy nem nevezném helyesírási hibának hogy egy betűt kihagytam egy szóból, de biztos nincs jobb dolga mint ilyenekbe belekötni.
kérdezőnek, nem egy elgépelésről beszélek:
"fodítással" -> fordítással.
"ami már meg van angolul" -> Ami már kész van angolul
"időzítve stb." -> időzítve van, stb.
"stb. ), " -> stb.)
"valaki" -> Valaki
"megtudná mondani hogyan " -> meg tudná mondani, hogyan
"kezdjek neki" -> "kezdjek hozzá"
Ezen kívül válaszd ki légy szíves a megfelelőket:
higgy - higyj
haggy - hagyj
hadd - hadj - hagy - hagyd
És még sorolhatnám a sok tipikus hibát, ami az amatőr feliratokban, és minden jóérzésű embernek felfordul tőle a gyomra.
Légy szíves, amíg nem tudsz választékosan magyarul, nem tökéletes a helyesírásod, és nem tudsz elgépelés nélkül írni, addig ne csinálj feliratot.
Golan Trevize v
Mi vagy te gyors és helyesírási kommandó??
legközelec a kedésre válaszúljj
koszi
"Mi vagy te gyors és helyesírási kommandó??
legközelec a kedésre válaszúljj
koszi"
Helyesen:
Mi vagy te? Gyors- és helyesírási kommandó?
Legközelebb a kérdésre válaszolj!
Köszi.
Amúgy nem "gyors- és helyesírási kommandó" vagyok, csak simán nyelvtannáci. Különösen olyan esetekben, ahol nagyon számít a választékos nyelvhasználat, a helyesírás, valamint a hiba nélküli gépelés.
Csatlakozom Golan-hoz, hányok a sok igénytelen, gányolt felirattól!
Tudom, csináljak jobbat... :D
ez nem egy hejesyrássí forúm mindenkinek jogába áll ugy közvetitteni kérését kérdését ahogyan Ő azt megtudja tenni
ha te 1 óra alat meg tanulsz egy verset DE a másuik 1 nap alatt akkot lnesed ?
GONDOLOM IGEN .
(Soha ne vedd el senkinek a kedvét bármit is csináljon)
Kedves Golan Trevize!
Megértem a problémádat, bár némelyik javítást az általad felsoroltakból kissé túlzásnak tartom.
Egyébként pedig a fordítást elsősorban magamnak gondoltam (az angol nyelv gyakorlása, és szinten tartása végett).
Ha esetleg mégis úgy döntenék, hogy feltöltöm valahova, nyilván igyekeznék minőség munkát kiadni a kezemből (tehát átolvasnám, leellenőrizném többször is), míg ebben a helyzetben nem ez volt az elsődleges célom, hanem hogy választ kapjak a kérdésemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!