Ennek az alaplapnak a SATA Driverét hogy kell felrakni?
Alaplap neve: ASRock K8NF4G-SATA2
Mert letöltöttem az oldaláról csak nem tom hogy hogy kell felrakni, az utasítás az ott van csak egy kukkot nem értek belőle :D
Letöltöd->kicsomagolod->felmásolod egy üres floppy lemezre->majd amikor telepíted az oprendszert, az elején nyomsz egy F6-ot (Más gyártótól származó SCSI- vagy RAID-illesztőprogram telepítése) majd a floppyról telepíted a drivert.
Miután felment az oprendszer raid tool-lal(elméletileg a gyári cd-én rajta van) vagy bios-ból beállítod amit kell, de ez csak akkor kell ha raid tömböt szeretnél létrehozni.
Muszály flopy lemez?
Mert 1 nincs flopym
2 nincs flopy ólvasóm
oprendszer telepítéséhez kell?
xp-hez?
vagy már fel van telepítve az oprendszer, csak a driver hiányzik?
milyen oprendszer? xp?
amit letöltöttél, az egy exe? vagy zip?
(bocs, de ha már itt tetted fel a kérdést, akkor nem privátban beszéljük meg, hátha másnak is segít)
Xp van fent de Win7-et akarok felrakni de nem látja a winyómat telepítéskor ezért kéne felrakni!
és az egy zip fájl.
akkor viszont oprendszer telepítéséhez kell...
az alaplapodhoz viszont a gyártó oldalán nincsenek Win7-es driverek. (még Vistásak sem...)
talán (ismétlen: talán) össze lehet vadászgatni valahonnan a szükséges drivereket, de én inkább azt javaslom, hogy erre a gépre ne telepíts Win7-et.
Miért ne?
Am akkor esetleg hogy lehetne ide az xp-re felrakni a drivert?
két okból:
1) nagyon régi és gyenge a géped hozzá, csak szenvedni fogsz és visszakívánod az XP-t
2) nincsenek a gyártó oldalán sem Vistás, sem Win7-es driverek. iszonyat meló lenne összevadászgatni őket, és kitesztelgetni, hogy melyik működik stabilan. már ha lesz ilyen...
amúgy XP-re minek akarod feltenni a drivert? működik, nem? akkor nagy valószínűséggel már most is fent van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!