Van olyan program amelyik felismeri hogy hol retusáltak a képen? és ha igen melyik az?
Nagyon fontos lenne a válasz!
Ismertek olyan programot ami megmondja hogy mit és hol retusáltak a képen vagy csak egy duma a versenykiírásoknál hogy hol retusált az ember.
Köszi elöre is a válszotokat.
L
Kivételesen Fehersracnak nincs igaza valamiben.
Erre való az Error Level Analysis, ami nagy valószínűséggel megállapítja, hogy a kép mely részei lettek módosítva.
Itt van egy online analizáló:
Akkor egyezzünk ki egy döntetlenben...
Kipróbáltam a programot. Ráhúzod az oldalra és a "minőség" csúszkát állítva nézed, hogy hol vannak a képen "anomáliák". Na ezt is jól megfogalmazták.
Először is nem a program állapítja meg a képről hogy retusált, hanem te magad. Vagy anomália a te szemednek vagy nem. Feltöltöttem egy általam a kertben, furcsa fényviszonyok között készített képet és tele volt "anomáliákkal". Anomáliának talán a kiütköző világos foltokat nevezik, ahogy a tutorialban is leírják.
Ezek után megint csak annyi kérdésem maradna, hogy KI DÖNTI EL egy anomáliáról, hogy az retusálás vagy egyéb miatt van a képen...
Ezért írtam, hogy program ezt nem mondja meg, mert itt is a leggyengébb láncszem, az ember szeme dönt egy kép sorsáról, ami meg ugye közel sem biztos... :)
A hangsúly azon volt, hogy "nagy valószínűséggel". ;)
Egyébként ez csak egy demo, vannak jobb programok is.
De én is kipróbáltam, fogtam egy profi fotós által készített képet, és feltöltöttem belőle az eredetit, meg a retusáltat. Bár szemre nem sok különbség van a két kép között, analizálás után ordító volt a különbség.
De tényleg extrém esetkben bizts hogy sokat téved, azonban egy arcképről pl. simán meg lehet vele állapítani, hogy hol piszkáltak bele.
Nem tudom van-e ilyen.
Azt nem tudom megmondani, hol retusáltak bele, de egy fájlon ha változtattak, azt vissza lehet nézni.
Fájl-jobb gomb-tulajdonságok- előző verziók. Ott elvileg benne kell, hogy legyen a dátummal együtt, mikor módosították.
Persze a ha a hogyanon van a lényeg, akkor nem tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!