Win7 64bites rendszerhez kevés a 2Gb ram?
"csak 4GB alatt nincs értelme a 64 biteset felrakni"
Nincs? A PC-k bővíthetők. Így megy ez már sok évtizede. Ha három hónap múlva hoz neki a Mikulás még két gigát, akkor azért rakja újra a rendszert?
Kedves 3-as!
Memóriabővítés esetén miért is kell újrarakni a gépet???
Ezt kifejtenéd bővebben, mert nagyon érdekelne...:-))
14:09!
Elolvastam és értelmeztem is.
Éppen ezért Te is olvasd el és a kérdező figyelmébe főleg ajánlom az alábbiakat:
A Windows verziók között is vannak különbségek, hogy melyik verzió mennyi memóriát képes kezelni, így a kiválasztásnál talán érdemes erre is némi figyelmet fordítani. Minden 32 bites rendszer csak maximálisan 4 GB-ig kezeli a memóriát. A 64 bitesek pedig az alábbiak szerint alakulnak:
XP esetében viszonylag egységes a kép, mivel minden 64 bites verzió 128 GB-nyi méretet képes kezelni, míg a Starter kiadás 512 MB-ot 32 biten és 64 bites verziója nincs is...
Vista esetében:
- Windows Vista Starter – nincs 64 bites verziója
- Windows Vista Home Basic - 8 GB
- Windows Vista Home Premium - 16 GB
- Windows Vista Business - 128 GB
- Windows Vista Enterprise - 128 GB
- Windows Vista Ultimate - 128 GB
Windows 7 esetében:
- Windows 7 Starter - 2 GB
- Windows 7 Home Basic - 8 GB
- Windows 7 Home Premium - 16 GB
- Windows 7 Professional - 192 GB
- Windows 7 Enterprise - 192 GB
- Windows 7 Ultimate - 192 GB
Szerver operációs rendszereknél a 32 bites 4 GB-os korlát az úgynevezett PAE segítségével feloldható, de otthonra nem nagyon ajánlott kliensként szerver oprendszer telepítése – semmi nem indokolja.
"én sehol sem látok utalást arra, hogy a kérdező le akarná cserélni a 64bites rendszerét 32 bitesre"
Ja, most jöttem rá, hogy csak a szabályok miatt balf*szkodsz. Sajnos tudomásul kell venned, hogy nem a kérdezőnek szólt az idézettel ellátott rész, hanem annak, aki javasolta neki azt, aminek nyomát se találtad. Mondjuk ha ennyire ragaszkodsz hozzá, hogy csak a kérdezőnek lehet írni, akkor velem miért is kezdtél kötekedni? Én sem a kérdező vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!