Hogyan tudja a számítógép, ha összeakarunk kicsinyíteni egy képet, akkor a képpontok, hogyan fognak eltűnni?
Figyelt kérdés
Ha van pl. egy 1920x1080 felbontású képem, és pl. photoshopban kicsinyítem, akkor ugyebár kevesebb képpontból fog állni. Tegyük fel, hogy arányosan kicsinyítem, de akkor honnan fogja tudni, hogy mikor, milyen színű képpontoknak kell eltűnni, hogy a kép hasonlítson is arra, ami volt. Vagy esetleg, hogy programozták be? Nem tudom, érthető voltam-e.2012. aug. 27. 12:10
1/2 anonim válasza:
Összevonja őket és kiátlagolja a színüket.
2/2 anonim válasza:
és persze rengeteg veszteséget termel, de az emberi szem ezt nem mindig veszi észre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!