Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Kitörölhetem-e az alábbi...

Kitörölhetem-e az alábbi könyvtárt a Windows-ból: C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SymcData\VirusDefs-2.5-E\20120416. 018?

Figyelt kérdés

Az alábbiak is vannak, és egyre kevesebb a hely a merevlemezemen:

C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SymcData\VirusDefs-2.5-E\20120708.024

C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SymcData\VirusDefs-2.5-E\20120717.018

C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SymcData\VirusDefs-2.5-E\20120720.024

2012. aug. 20. 22:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Vírusdefiníciós adatbázisról van szó. Ha van a Symantec cégtől futó szoftvered, akkor ne nyúlj hozzá mert csak bezavarja. Törlés esetén valószínűleg újra létrehozza őket, mivel szükséges a futáshoz.

Csak olyan dolgot törölj, amit te telepítettél és már nincs rá szükséged. Véletlenszerűen ne kezd el rendszermappákat vagy -fájlokat törölni, csak mert nagy a méretük, nem ilyen módon kell csinálni.

Vagy használsz rendszertisztító programot ami biztonsággal megkeresi és eltávolítja a felesleges dolgokat, vagy helyezz át más partícióról szabad helyet, ha megoldható, vagy pedig vegyél nagyobb kapacitású tárolót.

2012. aug. 20. 23:04
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nem tudom mi lehet az a program, ami a Symantectől van, majd utánanézek.

Ez a rész érdekelne inkább: "vagy helyezz át más partícióról szabad helyet, ha megoldható".

Elég szerencsétlenül van particionálva a merevlemezem, a C csak 12 GB, ez valamikor elég volt, de akkor nem az XP volt a gépen. Az E meghajtómon van vagy 30 GB szabad terület, de fogalmam sincs, hogy ezt hogy tudnám áthelyezni a C-re.

Nincs nálam telepítőlemez, nincs CD-író a gépen. Már annyi helyem sincs a C-n, hogy egy lemeztöredezettség-mentesítést lefuttassak, állandóan beesik a szabad terület a 200 MB alá. Már kitöröltem minden olyan programot, amiről tudtam, hogy micsoda.

2012. aug. 20. 23:28
 3/6 A kérdező kommentje:

Azt nézem, hogy a Norton Security Scan lehet a Symantec program.

Nem tudom kell-e ez nekem, vagy elég az, hogy van a gépen AVG 2012 is.

2012. aug. 20. 23:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem kell semmi plusz dolog, csak egy program, az is tud helyet átpakolni:

Easeus partition manager/magic/master (amelyiket épp le tudod tölteni)

Két lépésből áll a művelet. Szabad helyet tud csak mozgatni, így a meglévőknek nem lesz bajuk: első lépésben átméretezed (resize) azt a partíciót, amelyikből leveszed a területet. Amennyit kijelölsz, annyi különálló terület jelenik meg. Második lépésben átméretezed a C-t, és hozzáadod az előbb levett területet.

Ha ez megvan akkor leokézod, a gép újraindul és megtörténik az átrendezés néhány perc alatt.

Valamennyi biztonsági kockázata van, személy szerint én kb. ötször már megcsináltam ezt oda-vissza és sosem történt semmi rossz.

Ha nem vagy biztos abban hogy melyik lépés kell, akkor a Youtube-on biztos vannak erről bemutatók.

2012. aug. 20. 23:54
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, holnap neki is látok!

Hátha megszűnik ez a kínlódás a szabad területtel!

2012. aug. 21. 00:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm, az Easeus partition manager-rel sikerült megnövelnem a C meghajtó méretét.
2012. aug. 21. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!