Unit88 kérdése:
Ki tud segíteni particionálással és OP redszerekkel?
Figyelt kérdés
Jelenleg a vinyóm 3 felé van osztva 1 20GB-s amire most raktam fel a Win7-et 1 170 amin az előző windows XP-m és egy csomó felsleges dolog van 1 270 amire szeretnék a késöbbiekben telepíteni. Jelenleg a lemezkezelésnél azt írja hogy a 170-es rész 'elsődleges partíció és rendszer' és az az aktív. Ha a 20 GB-set rakom be aktívnak akkor nem indul be a gép.2012. aug. 17. 03:47
1/9 A kérdező kommentje:
A célom az lenne hogy a 170-eset leformázhassam és egyberakhassam a 270-essel és hogy a 20-as 30-as legyen
2012. aug. 17. 03:48
2/9 slakat válasza:
A windows telepítőben van partíció kezelő. Igaz, ott bájtokban kell megadni a méretet. Na szóval, ha elindítod a telepítődet, akkor az elején mutatja, hogy milyen egységekre van felosztva a merevlemezed. Ott ki tudod jelölni, hogy melyiket akarod törölni, vagy újat létrehozni, az mekkora legyen, stb. Ha vannak menteni való állományok, azokat előtte mentsd le, mert el fognak veszni.
3/9 A kérdező kommentje:
Oké meg fogom nézni csak azértvagyok ideges mert mint mondtam ha a 20GB-s vinyót (E) jelölöm aktívnak akkor nem indule be a gép. Bootolás közben megakad annála képernyőnél hogy, 'Loading Operating System'
2012. aug. 17. 09:24
4/9 slakat válasza:
Mindig a C legyen a rendszer lemez. Tehát, ha az op. rendszernek nálad elég egy 30 GB-os partíció, akkor az legyen a C jelű, mert hagyományosan ez a rendszer lemez. (A=kisflopi, B=nagyflopi,C=HDD-rendszer, a többi szabad kiosztású.)
5/9 anonim válasza:
Ha a Windows telepítő lemezzel akarsz partíciót átméretezni, akkor minden adatod elveszik a merevlemezről.
Vannak ehhez megfelelő szoftverek, használd valamelyiket.
Pl. Norton Partition Magic, Paragon Partition Manager, EASEUS Partition Manager, PowerQuest Partition Magic.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszi, valahogy éreztem hogy nem jó hogy a rendszer az E-n van. Még nem próbáltam meg mert az előző kommentem után gondoltam hogy a C-ről (170 GB-s) a szabad helyet átrakom a D-re (270-es) de úgy sem indult be viszont akkor az asztal előkészítésénél akadt le. Utána elindítottam az XP-t ami kijavított vmi hibát úgyhogy lehet hogy az is volt.
2012. aug. 17. 10:22
7/9 anonim válasza:
Az előző válaszomat azzal módosítanám, hogy ha a telepítő lemezzel akarsz partíciókat átméretezni illetve egyesíteni, akkor az érintett partíciókról vesznek el az adatok.
8/9 anonim válasza:
9/9 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat de már megoldottam. Miután elszartam nagyon a bootolást azzal együtt valahogy a win 7 telepítője is tönkrement, ezért le kellett töltenem újra a keresztapám gépén ami sajnos 1/4 szer olyan gyors mint az enyém. De már minden rendben van.
2012. aug. 18. 00:31
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!