Miért nem működik?
Figyelt kérdés
Szerettem volna kipróbálni egy linux disztrót vmware virtuális gépben és mikor kéri a felhasználó nevet beírom de mikor kéri a jelszót akármilyen billentyűt nyomok nem jeleníti meg.Miért van ez?Hogyan lehetne kikerülni.Fontos lenne.2012. aug. 16. 20:26
1/9 ejbenjaro válasza:
Grafikus felületen a jelszó mezőben vagy pontok, vagy csillagok (és van olyan opció is, hogy semmi) jelenik meg. Ettől te csak írd be a jelszót és nyomj egy entert. Ha nincsen hiba be fogsz tudni lépni ilyen módon. Karakteres felületen (terminál) nem látszik ha beírsz jelszót, de ettől függetlenül ha beírod a gép tudja és enter után elfogadja ha helyes.
2/9 A kérdező kommentje:
Kösz igazad volt.Karakteres felületen volt.A felhasználónév és jelszó a root volt és elfogadta de akkor ezt írja ki:
[root@localhost ~]#
És ha valamit beírok azt írja ki hogy:
-bash: ... command not found.
Így hogyan indítsam el?
2012. aug. 17. 20:18
3/9 ejbenjaro válasza:
Mit szeretnél elindítani? A linux már fut, bejelentkeztél. Jó lenne tudni milyen disztribúciót próbálgatsz. Grafikus felületet általában startx paranccsal próbálhatsz elérni, ha van telepítve.
4/9 A kérdező kommentje:
Unity Linux 2011 alpha 2
Ezt próbálgatom, beteszem az iso-t beindítom és akkor bejön egy lista én pedig kiválasztom hogy unity linux live, és akkor bejön egy karakteres felület ahol kéri a felhasználónevet és a jelszót,miután beírtam elfogadja és bejön az a szöveg amit az előző válaszomban írtam.Esetleg küldhetek képet is ha muszály.
2012. aug. 18. 17:13
5/9 ejbenjaro válasza:
Valami felhasználóbarátabb és elterjedtebb disztróval kezdjél szerintem ismerkedni. Az Ubuntu linuxot sokan szeretik és használják. Tudom még javasolni a Linux Mintet is. Ha mindenképpen valami minimalista disztróval akarsz küzdeni, akkor talán Puppy linux. Ez az Unity Linux nem igazán tűnik nekem elterjedtnek. Nem mellesleg egy alpha verziót próbálgatsz, ami annyit tesz, hogy ez még nem egy végleges kiadás, tele lehet olyan hibákkal, amelyek egy kezdőnek komoly fejtörést okoznak.
6/9 A kérdező kommentje:
Igen ismerkedem a linux-szal és már próbáltam a mint-et meg a puppy-t de egyikse jön be, ezért szeretnék minél többet kipróbálni.Már próbáltam egy csomót és van ami bejön de még keresgélek.Mivel a gnome felületet nem nagyon szeretem ezért nagy az esélye hogy a Kubuntu-t fogom kipróbálni.mellesleg nem csak a Unity-nál volt ez a baj.
2012. aug. 18. 19:15
7/9 ejbenjaro válasza:
Meglehet a problémát a virtuális környezet okozza. Van, hogy egyes disztrók kiakadnak ettől. Ha fut live módban, akkor írd ki valami újraírható lemezre, pendrivera és futtasd arról a valódi gépeden. Mivel Live, így nem fog semmit sem összebarmolni nálad, nem nyúl a fájlrendszerhez és tesztelni jobb így.
8/9 A kérdező kommentje:
Éppen azért tesztelem virtuális gépben mert az is el van zárva a normál rendszertől, de közbe tudok mást is csinálni, meg nem szeretnék egy csomó cd-t elpazarolni ha esetleg nem tetszene a tesztelt példány.Üres pendrive-om meg nincs.Egyébként próbálgattam már live linuxokat ugy is de inkább a virtuális gép jobb megoldásnak tünt.
2012. aug. 18. 20:19
9/9 A kérdező kommentje:
Azért köszönöm az értelmes válaszokat.
2012. aug. 18. 20:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!