Hogyan kell telepiteni WINDOWS 7 ahci modban?
idaig raid ben volt a sata II 500 + 2000 GB os WD hdd.k
Ujra akartam telepiteni a windowsot hogy AHCI mod van bekapcsolva a biosban. Be kapcsoltam es most megis hibat ir ki ahol meg kene hogy adjam hogy hova akarom telepiteni a wint.
Azt irja alul sarga felkiato jeles haromszeg mellett,hogy nem tudja a controller drivert betolteni.
Mar toroltem azt a patriciot ahol a windows van es ujraformaztam de semmi valtozas...az egesz hdd.t nem akarom formazni mivel az adatok kellennek rola.
Ezzel a hibaval allok:
Windows is unable to install to the selected location. Error: 0x80300001
A biosban AHCI bekapcsolva nem latszodnak a hdd.k. A telepitesnel latszodnaka a patriciok.
RAID ACHI kozzot mi a kulombseg.....?
Rendesen RAID kötet volt konfigurálva, vagy csak RAID módban volt a vezérlő? Mert ha az előbbi, akkor nem elég átállítani AHCI-ra, előtte még a RAID köteteket szét kell bontani, és helyettük JBOD "köteteket" definiálni mindkét vinyóra.
Utána lehet átállítani a vezérlőt AHCI-ra, és érdemes a GParted Live CD-vel új partíciós táblát csinálni rájuk.
Ha mindez megvan, akkor a Win7 telepítő látni fogja rendesen - elvileg. Különösen ha nem windows alól indítod, hanem bootolsz a DVD-ről.
DVD.rol futattom a windows telepiteset.
Letoltottem ezt az illeszto drivert es kiis kerestettem mikor keri "Load Driver":
AMD Raid/AHCI Driver files for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista& 32/64bit 7.(WHQL)
Make AMD Raid/AHCI Driver Disk for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista& 32/64bit 7.
Amikor megadom a helyet WIN7,x64 de amikor telepul nem lep elore a telepites....csak ide oda toltotodika sav alul.ugy mint a videoban:
http://www.youtube.com/watch?v=tpxMhiThnxA
probaltam az alatta levo drivert de nem teszi ki a compatibilis driverkent...es nincs is ott olyan amdsata.inf
Amikor a telepitesnel kivalasztottam az asus oldalarol letoltott es RAIDAHCI drivert es elkezdi instalalni....5 perc utan az instalalasnal kidobb egy error uzenetet hogy nem jo valmi a driverrel.
Ugyan ez tortenik az alaplapos DVD levo drivernel.
Most mit tudok csinalni hogy nem tudom feltelepiteni a AHCI drivert :F csak az IDE ben ismeri fel a HDD.ket a bios.
A probléma ott kezdődik, hogy a win7-nek simán alapból vinni kéne AHCI módban, mindenféle driver nélkül.
Tiszta, SP1-gyel integrált, módosítatlan MSDN verziót használsz?
Eredetit hasznalok a microsoft oldalarol.
Ha ahci ra allitom a sata controllert a BIosban nem latszodik egyik hdd.m sem. Csak ide ben.
Ezt irja ki amikor telepiteni akarom:
AMD_RAIDAJCOXPVistaWin7 - WIn7x64-Ahci-amdsata.inf ezt adom meg az USB rol
es egy 2 perc mulva ezt dobja ki:
Load Driver:
No new devices could be found. Make sure the drvier files are correct and located on the driver installation media.
keszitettem videot a biosrol hatha latni valmi rossz beallitast:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!