Torrenten miért töltenek lassabban?
Nekem 1 mb/s internetem van. Amíg firefox-on egy 100 mb-os fájl 30 perc alatt jön le, addig az utorrent 3.0-ason 45 perc kel neki.
Teljes sávszélességgel megy mindkettő. Persze nem egyszerre töltöm, hanem külön-külön.
A torrent működéséből adódik, esetenként el tudod érni a maximumot amit a neted lehetővé tesz. Népszerű dolgokat sokan osztanak meg, így azoknál jobbak a lehetőségek.
Torrentnél a sebesség függhet több tényezőtől is,például a seed/peer számtól.Ha korlátozva van a feltöltési sebességük akkor hiába vannak sokan nem fog gyorsabban töltődni a cucc,minden fájlt ilyen lassan töltesz le?Nem lehet hogy a szolgáltatód korlátozza le a neted sebességét ha torrentet használsz?
Nem mindegyiknél vettem észre. Csak összehasonlításképpen a kettőt. Vagy a darabok jönnek le lassabban a torrentnél.
A torrentnél vannak a darabok, annál is a méretek. És hol 2 mb-ként, hol 4 mb-ként jönnek le a darabok. (Vagyis angolul, mert angol torrentem van, a blocks-ok). De a firefox szerintem meg úgy működik, hogy 1 mb-ként jönnek le a fájlok. Vagy nem?
Miért lenne gyorsabb? A sok apró darab pont, hogy lassítja a letöltést, mivel újra és újra el kell kezdeni a fájlírást, míg a nagyobb daraboknál nem.
Net szempontjából viszont lényegtelen, mekkora egységekben tölt le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!