Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Torrenten miért töltenek...

Torrenten miért töltenek lassabban?

Figyelt kérdés

Nekem 1 mb/s internetem van. Amíg firefox-on egy 100 mb-os fájl 30 perc alatt jön le, addig az utorrent 3.0-ason 45 perc kel neki.

Teljes sávszélességgel megy mindkettő. Persze nem egyszerre töltöm, hanem külön-külön.

2012. aug. 1. 01:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez egész pontosan fizikai képtelenség.
2012. aug. 1. 02:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Valami nagyon nem stimmel. 1 Mbites nettel 100 Mega cirka 13 perc alatt jön le. 30 perc alatt 230 Megának kéne lejönni. 45 perc meg pláne túlzás. Ha full sávszélen 45 perc alatt jön le 100 Mega, akkor az olyan ~350–360 kbps körüli sebesség lehet.
2012. aug. 1. 02:39
 3/9 A kérdező kommentje:
Akkor csak tippeltem. Bocsi. De akkor is lassabban töltenek torrenten, mint firefox-on teljes sávszélességen.
2012. aug. 1. 02:52
 4/9 anonim ***** válasza:
Torrentnél a sebesség függhet több tényezőtől is,például a seed/peer számtól.Ha korlátozva van a feltöltési sebességük akkor hiába vannak sokan nem fog gyorsabban töltődni a cucc,minden fájlt ilyen lassan töltesz le?Nem lehet hogy a szolgáltatód korlátozza le a neted sebességét ha torrentet használsz?
2012. aug. 1. 02:59
 5/9 anonim ***** válasza:

A torrent működéséből adódik, esetenként el tudod érni a maximumot amit a neted lehetővé tesz. Népszerű dolgokat sokan osztanak meg, így azoknál jobbak a lehetőségek.

[link]

2012. aug. 1. 03:02
 6/9 A kérdező kommentje:

Torrentnél a sebesség függhet több tényezőtől is,például a seed/peer számtól.Ha korlátozva van a feltöltési sebességük akkor hiába vannak sokan nem fog gyorsabban töltődni a cucc,minden fájlt ilyen lassan töltesz le?Nem lehet hogy a szolgáltatód korlátozza le a neted sebességét ha torrentet használsz?

Nem mindegyiknél vettem észre. Csak összehasonlításképpen a kettőt. Vagy a darabok jönnek le lassabban a torrentnél.

A torrentnél vannak a darabok, annál is a méretek. És hol 2 mb-ként, hol 4 mb-ként jönnek le a darabok. (Vagyis angolul, mert angol torrentem van, a blocks-ok). De a firefox szerintem meg úgy működik, hogy 1 mb-ként jönnek le a fájlok. Vagy nem?

2012. aug. 1. 03:17
 7/9 A kérdező kommentje:
Vagyis: Míg a torrent darabonként 4 mb, (blocks csík), addig a firefox 1 mb. Tehát a firefox gyorsabb.
2012. aug. 1. 03:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Miért lenne gyorsabb? A sok apró darab pont, hogy lassítja a letöltést, mivel újra és újra el kell kezdeni a fájlírást, míg a nagyobb daraboknál nem.

Net szempontjából viszont lényegtelen, mekkora egységekben tölt le.

2012. aug. 1. 08:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2012. aug. 1. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!