Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux, vagy Windows? (Kérdés...

Linux, vagy Windows? (Kérdés lent. )

Figyelt kérdés

A mai nap édesapám szerzett egy kisebb asztali PC-t. Az a terv, hogy a 6 éves kistestvéremnek (lány) adjuk, mint első számítógépe. (Internet és egyebek nélkül, amolyan ismerkedés, és oktatás céljából, felügyelet alatt.) Viszont felmerült egy kérdés. Linux, vagy Windows kerüljön rá? A gépről ennyi adatom van:

-64bites processzor

-1GB (DDR2?) RAM

Én magam az Ubuntu Linuxot preferálom, mert amíg átlagosan használja az ember, pofon egyszerű. Később kapna egy Windows-t mellé.

2012. júl. 22. 21:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
55%
én azt mondom h Windows. ha úgyis át fogtok térni....
2012. júl. 22. 21:25
 2/13 anonim ***** válasza:
55%

windows mert ha a kislány máshol számítógéphez jut az nagy valószínűséggel windows-os lesz és tudja kezelni.

de te tudod!

2012. júl. 22. 21:26
 3/13 anonim ***** válasza:
76%
Linux. Mert akkor normális operációs rendszeren fog felnőni.
2012. júl. 22. 21:38
 4/13 Valor ***** válasza:
Windowst telepítenék fel a helyedben, hála az elterjedtségének (>90%), meg szinte minden iskolában azt tanítják. Személy szerint tanultam Debian konfigurálást főiskolán, használtam Fedora-t és Ubuntut, alap-felhasználói szinten az összes OS ugyanazt tudja (net, szövegszerkesztés pl), ismerkedésre valamennyi jó, viszont az elterjedt / népszerű programok Windowsra vannak igazából.
2012. júl. 22. 21:50
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Egyenlőre akkor marad neki a Windows, mert tényleg azzal találkozik kb mindenhol. cak kérdés, menni fog-e a Win7. (XP-t a kora miatt nem szeretnénk rá tenni)

2012. júl. 22. 22:03
 6/13 A kérdező kommentje:
Természetesen a zöld kéz ment mindenkinek.
2012. júl. 22. 22:08
 7/13 JerrySoul ***** válasza:

Win7 rá tud települni, a minimum követelménye kb annyi mint a gép, azt kell megpróbálni először rárakni.

Miért nem akarsz XP-t adni neki? :D

Igazad van, az xp nyomi, win7 sokkal jobb, de az xp kisebb gépeken tökéletes.

2012. júl. 22. 23:36
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát, főleg 2014 miatt. Az XP a mai napig kedvencem, de a kislány már nem fogja tudni használni tini korára, hisz lejár a támogatása. Így talán egy kicsit modernebb "alapokat" sajátít el. Aztán majd egyszer talán megmutatom neki apámmal, hogy mi még hogy ismertük a Windows-t az XP személyében. :D
2012. júl. 22. 23:44
 9/13 JerrySoul ***** válasza:

A windows XP támogatásának lejárása nem azt jelenti, hogy felrobban az Xp... :D

Egyszerűen nem foglalkoznak majd vele, nem adnak majd ki hozzá frissítéseket, s onnantól az új szoftverek nem fogják támogatni.

Ma is már van program ami nem megy fel rá, például az MSN legújabb verziója is már.

2012. júl. 22. 23:47
 10/13 A kérdező kommentje:
Igen, evvel tisztában vagyok, de utána egyre jobban el fog tűnni, az említett támogatás hiánya miatt. :D És ugyebár az lenne a cél, hogy a mai kor oprendszerét kezdje el tanulgatni. Hiszen pár év múlva már eléggé lecsökken az XP-t futtató gépel száma, tehát nem tudná kamatoztatni az XP-n tanultak egy részét.
2012. júl. 23. 00:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!