Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Töredezettségmentesítés...

Töredezettségmentesítés hogyan működik?

Figyelt kérdés
Ha linuxból töredezettségmentesitem a windowsos meghajtóimat(hogy ne legyen nem áthelyezhető fájl), akkor ugyanugy rendezi össze a fájltöredékeket mint a win7? mert nemtom hogy müködik ez pontosan, hogy honnan tudjaa a program hogy melyik töredék melyik töredékhez tartozik?
2012. júl. 22. 08:40
 1/4 anonim válasza:

Feltételezem, hogy igen, ugyanis az számít, hogy milyen fájlrendszerű a kötet. Azt, hogy melyik töredék mihez tartozik, onnan tudja, hogy a fájlrendszerekben rendszerezettség is van. A töredezésre hajlamos fájlrendszereknél azért jó a t. mentesítés, mert így az összetartozó adatok fizikailag is egymás mellé kerülnek a lemezen, ami miatt gyorsabban ki lehet olvasni őket, nem kell az író-olvasó fejnek összevissza ugrálnia, hanem minden szépen sorban jön. Kb.

Viszont szerintem felesleges a linuxozás, amit nem tud a Win átmozgatni, az összességében marginális lehet. Nem beszélve arról, hogy a Linux saját fájlrendszerei - eltérő felépítésük miatt - nem is töredeznek, tehát alapból valszeg nincs is ilyen eszköz feltelepítve, ha egyáltalán létezik.

2012. júl. 22. 08:50
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem is fölösleges Linuxon defragolni a windows meghajtókat.

Esetleg szedj le egy jobb defrag programot, mint a windows beépítettje, de - mint ahogy az előttem szóló írta - a Linux filerendszerei nem töredeznek, emiatt igazi defrag program sincs.

2012. júl. 22. 09:42
 3/4 A kérdező kommentje:
köszi :D
2012. júl. 22. 11:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Mindemellett nem véletlenül kezeli a fájlok egy kis részét nem áthelyezhetőként a windows. Pont nem azért, hogy linuxból meg áthelyezd, hogy utána a windows ne találja meg a fájlt és esetleg ne működjön az oprendszer...
2012. júl. 22. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!