Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért akad meg a játék pár...

Miért akad meg a játék pár másodpercre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mostanában ha játszok valami 3d-s programon akkor random időközönként, megáll a kép pár másodpercre aztán olyan mintha ugrana egyet és megy tovább, mi okozhatja ezt?

Win 7 van fent!

2012. júl. 15. 23:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Dettó ugyanez van nekem is! És a tapasztalatom a következő: levettem a ház oldalát, akkor egyik játék se (ghost recon future soldier max grafon se) akadt meg. Visszatettem, onnantól már újra tapasztalható volt a probléma. Szerintem ilyenkor a videókártya processzora túlmelegszik és letilt a rendszer, hogy ne károsodjon a GPU. A CPU azért nem szerintem, mert az a legdurvább játéknál is csak 60%-ba terhelődik meg, illetve ennek a hőmérséklete se éri ilyenkor el az 50fokot. A grafikus processzor viszont igen, sőt az van hogy 60fölé is megy. Nekem pedig aktív rézből készült Zalman hűtés van a vidikarin, de nem hűt megfelelően. Lehet már túl poros és ki kéne tisztítani. Remélem hasznodra válik a leírásom!:)
2012. júl. 16. 00:10
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Eleinte próbáltam a háttérben futó dolgokat, de az nem segített semmi nem fut már háttérben szinte :D, lehet hogy hűtés, mindjárt megnézem, újrapasztázom ilyesmi.

2012. júl. 16. 00:16
 3/10 A kérdező kommentje:
Volt rajta por, de még mindig csinálja..:/
2012. júl. 16. 01:39
 4/10 Valor ***** válasza:

Van néhány olyan játék, ami bizonyos vga-k és driverek hatására úgynevezett micro-lagokat csinál, ezeknek nincs egységes megoldása.

Egyébként az is igaz, hogy ha eléri a videókártyád a magaslassulási küszöböt, akkor visszaveszi az órajeleket a rendszer, hogy tehermentesítés által csökkentse a hőmérsékletet, de ez lyan 100-120C környékén szokott lenni általában. Nézd meg játék közben a gép alkatrészeinek hőmérsékletét AIDA64-el.

2012. júl. 16. 12:46
 5/10 A kérdező kommentje:
60 fokot se éri el a GPU, a CPU meg 45 fok, persze ez játék közben
2012. júl. 16. 12:54
 6/10 A kérdező kommentje:
de ez nem mikro-lag, mert 4-5-6 mp-re áll be a kép után amikor megint van akkor gyorsba ugrik egyet és a kimaradt másodpercek dupla sebességgel játszódnak le, aztán visszaáll normálisba
2012. júl. 16. 12:56
 7/10 anonim ***** válasza:
Azt megmondanád, milyen típusú a kártyád, illetve melyik játék közbe csinálja ezt?
2012. júl. 16. 13:34
 8/10 A kérdező kommentje:
Összes guitar hero, crisys, call of duty 4, radeon hd4650
2012. júl. 16. 21:23
 9/10 anonim ***** válasza:
utánaolvastam neten, és találtam egy fórumot, ahol ugyanolyan problémája volt egy usernek mint neked. írták/kérdezték tőle, van-e elég RAM-ja, akkor mondták neki szintén a túlmelegedéses dolgot, amit én írtam, meg még a cpu felől kérdezték. konkrét megoldást nem kapott. aztán pár héttel később írta, hogy kicserélte a videókártyát, de az se használt. aztán áttért az xbox-ra. persz nem mondom, hogy térj át rá :D de amennyiért most te is kicserélhetnéd a videókártyát, akkor már ahhoz illene több ram is, na meg akkor már a cpu is fontos lenne. ha meg már cpu, akkor annak megfelelő tokozású alaplap... 40-50e lenne a minimum (ha új cuccokat vennél). viszont már egy slimet kapsz ugyanennyiért. vagy egy rgh-zott, jasper alaplapos FAT boxot mindennel együtt is kapsz már ennyiért használtan
2012. júl. 17. 16:07
 10/10 anonim válasza:

1. Mentsd el a játékot.

2. Nyomd meg: Crtl+Shift+C

3. Írd be felül: "resetSim *"

(idézőjelek nélkül)

4. Üss ENTER-t

Ha jól csináltad, nem fog megakadni pár másodpercenként.

2014. jún. 14. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!