Milyen programmal lehet javítani a képeken?
A felbontást nem fogod tudni jobbá tenni, ez biztos.
Egy kis utólagos korrigálást a képen pedig bármilyen képszerkesztővel meg tudsz csinálni.
Például Photoshoppal, vagy az ingyenes GIMP-el.
A felbontást bármivel lehet növelni minőségvesztés nélkül csak az ég világon semmi értelme...
Ezt most miért moderálták vagy kinek nem tetszik vagy ki nem érti???
"Felbontást is lehet növelni minőségvesztés nélkül photoshoppal."
Ez is 0%-os az enyém meg törölve lett. Ezek szerint én vagyok tudatlan...
A kép MÉRETE és FELBONTÁSA az két különböző dolog. A méretét növelni csak minőségromlással lehet. Tehát egy 100*100-as képből ha csinálsz egy 1000*1000-est akkor romlik a minősége.
Csak hogy itt nem ez volt a kérdés. A kép FELBONTÁSA az az a jellemzője, hogy egy bizonyos területen mennyi képpont (pixel) van. Ennek a mértékegysége dot/inc (dpi). Ezt bőven meg lehet többszörözni és nem változik a kép minősége - nem lesz se jobb se rosszabb - csak a kép fájlmérete lesz a többszöröse.
Ezért írtam, hogy semmi értelme de megoldható minőségromlás nélkül, de ezek szerint a sok "okos" lepontozza a jó választ.
Ezért nincs értelme a százalékolásnak, mert olyan emberek értékelnek, akik nem értenek hozzá...
A kép "minőség" változásába beletartozik a méret változása is.
Ami bekövetkezik, hogy a felbontást növeled.
Vagyis marhaságot írtatok.
De ha nem hiszed tessék olvasnivaló: [link]
A kép mérete és felbontása jelentősen összefügg egymással...
"A kép mérete és felbontása jelentősen összefügg egymással..."
Igen, de a legtöbb rajzprogramnál (GIMP, PhotoShop) a méret és a felbontás külön-külön változtatható és mint írtam a méret nem de a felbontás igen is növelhető minőségromlás nélkül. A linkedben is leírják, hogy a dpi meg a méret az két külön dolog. A kettő összefügg, de nem úgy hogy ne lehetne a kettőt külön-külön változtatni.
Ha neked az minőségromlásnak számít, hogy nagyobb lesz a fájlméret akkor tényleg hülyeséget írtam, de ugye ezt te sem gondolod komolyan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!