Egy pendrive-ra lehet olyan Linux-ot tenni, ami egy hordozható oprendszer? Tehát nem telepítő.
Nem tudom talán ezt hívják live Linuxnak?
Ha igen, akkor a pendrive-on lehet egy Home amit adattárolásra is lehet használni?
Esetleg még azt is meg lehet oldani valahogy hogy egy részét (partició) a Windows is lássa?
Lehet linuxot futtatni pendriveról úgy, hogy a beállítások is megmaradjanak, illetve alkalmazásokat is lehet telepíteni, ellenben a live cd-kkel. Pl. az Universal USB Installer jó progi erre.
Akkor ezek szerint a live CD nem az, amit akarok. Mi a másiknak a neve? Vagy nincs neve?
Suse Linux-al meg lehet csinálni?
"És az hogy van, ha 64-biteset rakok akkor azt csak 64-bites gépre dugva tudom használni?"
Úgy, hogy lefele nem kompatibilis. CD-olvasóval rendelkező gépbe sem tudsz DVD-t rakni.
Ha van 64-bites procid, használd nyugodtan, de ha nincs, úgy sem fog működni a kernel.
"hordozható linux a neve?"
Írták már: Linux Live CD, de portable tartalomként is keresheted.
Kipróbáltam, amit javasoltatok, de azt írta ki, hogy syslinux Error 1, wont be bootable.
Suse Linux 12.1 64-bit GNOME-ot próbáltam 16GB pendrivra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!