Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Sehogy nem akar elindulni a...

Sehogy nem akar elindulni a boot. Mégis mit tudnék még vele csinálni?

Figyelt kérdés

Előretelepített laptopot vettünk, eredeti windows 7 volt rajta. Most úgy döntöttem, ráfér némi pofon, nosza, leformázom és had szóljon.

Első körben csináltam bootcdt (leszedtem igényesen torrentről és képfáljként írtam ki, nem csak simán) - mikor betettem és újraindítottam, fel se tűnt neki a dolog. Átállítgattam a boot-sorrendet, így meg méginkább nem csinált semmit (mikor kipróbáltam a régi xps cdvel, akkor még le is fagyott. mert azzal is próbálkoztam, a bios-állítás előtt flottul elment odáig, hogy indítás CDről, de mielőtt eljuthattam volna a formázásig, csődöt mondott. felteszem azért, mert régebbi, mint ami most van a gépen)...

Kétszer írtam ki a bootcd-t két különböző programmal (nero az egyik, a másik meg ami az oprendszerrel együtt jött le), de egyikkel sem volt jó. Most más oldalról szedek egyet, de nem fűzök hozzá nagy reményeket. Egyszerűen nem tudom, miért nem akar működni...

Meg aztán, kifejezetten nem is értek hozzá, szóval... tőlem ennyi tellett. Most fordulok az okosabbakhoz. Előre is köszönöm a segítséget! :)

2012. júl. 10. 17:39
 1/4 anonim ***** válasza:

"flottul elment odáig, hogy indítás CDről, de mielőtt eljuthattam volna a formázásig, csődöt mondott"

Ez azért volt, mert az XP nem támogatja az AHCI üzemmódot a SATA vezérlőn, és nem adtál be neki floppy lemezről külön drivert hozzá. A boot beállítás jó, mivel amúgy elindul. Ebből következően a Win7-es lemezeddel van baj.

Javaslat: Keress másikat, és mielőtt kiírod, nézd meg virtuális gépben, hogy bootol-e, működik-e.

2012. júl. 10. 17:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Készséggel, ha elmondod, hogy kell olyat csinálnom. :D Sajnos ennyire már nem értek hozzá... Rettentő hálás lennék. :3
2012. júl. 10. 17:49
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

Letöltöd, telepíted, elindítod, és értelemszerűen. Ha kell, itt van hozzá a használati útmutató:

[link] manual/UserManual.html

De előbb szerezz be egy másik Win7-et, ami működik is.

2012. júl. 10. 17:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, az már jön. A kommentek szerint mindenkinek működött, hát majdcsak nekem is fog... Igazán köszönöm! :)
2012. júl. 10. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!