Hogy indítsam el Dosboxban?
Figyelt kérdés
Van egy régi, kedvenc játékom, ami csak DOS-ban fut. Letöltöttem hozzá a Dosbox-ot, aztán próbáltam kiokosodni abból, amit írtak a használatáról, de az én játékom eredeti, azaz nem a gépen van rajta. A magyarázatok pedig végig arról szólnak, hogy fenn van a gépen a cucc, én meg behelyezem ide meg oda, stb. Kérdésem tehát: hogy tudok CD-ről elindítani egy játékot dosboxban?2012. júl. 3. 18:38
1/4 anonim válasza:
Nézd meg ezt:
2/4 coopper válasza:
Szia.
Keresd meg és nyisd meg szerkesztésre c:\Users\Felhasználó név\AppData\Local\DOSBox\dosbox.conf filét, az AUTOEXEC rész alá ird be (a fájl legalján van):
mount D: "c:\régi dos játékok elérési utvonala"
D:\
cd D:\PRE2
PRE2.EXE
Itt egy konkrélt példa :
mount D: "c:\wolfenstein-3d"
D:
wolf3d.exe
Sok sikert.
Üdv.
3/4 coopper válasza:
Bocsi az utolsó mondatot nem olvastam el.
Bemountolod a CD meghajtót és hivatkozol rá :
mound E: "F:\JATEK\
Ahol F: a gépeden lévő CD meghajtó betűjele.
Üdv.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek! Ki fogom próbálni, de addigis ment a zöld kéz! :)
2012. júl. 5. 15:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!