Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ha 2014-ben lejár a Windows...

Ha 2014-ben lejár a Windows XP támogatása, utánna lehet még az operációs rendszert használni? Semmi baja nem lesz?

Figyelt kérdés
A gépem csak a Windows XP-t viszi el, és nem szeretnék váltani. A válaszokat köszi!

2012. júl. 1. 11:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
kedves utolsó ne haragudj de pl. a laptopom videokártyája egyáltalán nem kompatibilis 7-el szóval nem kéne feleslegesen ennyit pofáznod
2012. júl. 1. 15:19
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Jó, bocs. Nem feltételeztem, hogy egy tíz éves laptopot használsz, vagy egyáltalán működik még.
2012. júl. 1. 15:29
 13/16 anonim ***** válasza:
69%

Nem kell ahhoz 10 évet visszamenni, elég 3-4-et, hogy egyes alkatrészek ne legyenek kompatibilisek a Win7 oprendszerével.

Viszont vannak olyan gépek amiben irreálisan sokba kerülne az alkatrészt kicserélni, hogy használható legyen rajta a Win7. Ehelyett igen lehetne vásárolni újat. De minek amikor a WinXp is tökéletes megoldás még néhány éven keresztül.

Ráadásul nem mindenki engedheti meg magának egy új gép vásárlását, vagy legalábbis nem most. De mond már meg nekem őszintén mi a bajod azzal, hogy valaki WinXp-t használ. Mondod ezt te akinek Win7 fut a gépén?

Csak egy dolgot felejtesz el, nem lehet összehasonlítani a WinXp-t a Win7 rendszerével. Amikor kiadták a WinXp-t akkor tökéletesen megfelelt a kor elvárásainak, különben nem használták volna annyian. A Win7 megjelenésekor szintén megfelelt arra amire tervezték.

Ha valakinek nem akkor az olyan plusz programokat telepített rá amire neki igénye volt.

Sokan szidják a Windows-t mégis milliónyian használják. Az a sok ember miért nem tért át Linuxra, vagy más általam nem ismert oprendszerre?

Tegyük tisztába a dolgokat. A Windows irodai környezetben nagyon jól teljesít. Telepítesz rá néhány programot, és ennyi, működik. A gondok akkor kezdődnek amikor az olyan emberek kapnak Windows-t mint amilyen te is vagy. Telepítesz rá kismillió dolgot (ezzel semmi problémám), eltávolítod, megint telepítesz...stb és elromlik. Nem bírod felfogni, hogy nem erre tervezték, és még te vagy a legjobban felháborodva, hogy "sz@r" a Windows. És nem bírod felfogni, hogy a WinXp korábban nagyon is jó oprendszer volt, és még ma is az, ha bizonyos korlátok között használod, és elfogadod, hogy a Win7-hez képest vannak hiányosságai.

Működik egy 10 éves gép? Ember te hol élsz? Van egy 11.5 éves asztali gépem, WinXp fut rajta. Tökéletesen működik. A mai gépekről vagy alkatrészekről ezt már nem tudod majd elmondani. Talán ez egy kicsit elgondoltat, hogy tíz évvel ezelőtt minőségibb termékeket gyártottak mint most, legyen szó hardverről vagy szoftverről.

2012. júl. 1. 16:04
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

"elég 3-4-et, hogy egyes alkatrészek ne legyenek kompatibilisek a Win7 oprendszerével."

Mondj már egy példát. Az utolsó videokártya, amely nem volt kompatibilis a Windows 7 driver modelljével, az a GForce 4 MX volt, 2002-ben.

"Amikor kiadták a WinXp-t akkor tökéletesen megfelelt a kor elvárásainak"

Amikor kiadták a WinXP-t, már akkor elavultnak számított, se különálló processeket, se jogosultságokat, se scsi vagy raid vezérlőket nem támogatott, és ezen nem javítottak a service packok sem, az egy évvel később debütált SATA is támogatás nélküli a mai napig, csak 3rd party driverrel hajlandó működni, az AHCI nem is megy. Az ütemezője már az akkori gépeknek sem volt megfelelő, ez valamelyest javult a 2k3 megjelenésével, csak hát desktopon azt nem használták. Nekem van egy olyan érzésem, hogy neked fingod nincs a számítástechnikáról, csak jöttél nekem osztani az észt.

"Az a sok ember miért nem tért át Linuxra"

Mert ostoba hozzá, end of story.

"A Windows irodai környezetben nagyon jól teljesít"

Olyan jól teljesít, hogy pl. excelben be is szarik az egész rendszer egy bonyolultabb makrótól vagy lookuptól, görgetni sem lehet. És még nem is valami advanced software-t vettem elő, csak valami olyat, amit mindenhol használnak. Persze újabb, vagy egyszerűen csak nem kalapszar rendszereken semmi probléma nincs ugyanazon a gépen. A hálózati jogosultságokat az állítja be, akinek két anyja van, persze a tunnelingen keresztüli autologint újraindítás után az SP3-as ugyanúgy elfelejti, mint az initial release, és még annak is örülök, ha admin joggal egyáltalán van jogom az adatbázisba írni. Ennyire szarnak rá a Microsoftnál a termékükre.

"A gondok akkor kezdődnek amikor az olyan emberek kapnak Windows-t mint amilyen te is vagy"

A gondok akkor adódnak, amikor a hozzád hasonló önjelölt informatikusok kinyitják a szájukat.

"És nem bírod felfogni, hogy a WinXp korábban nagyon is jó oprendszer volt"

Te meg nem bírod felfogni, hogy használhatatlan volt mindig is, persze MS Office-t semmi másra nem lehet telepíteni, úgyhogy az összes sysadmin ezzel ganéval volt megzsarolva tíz évig.

"Működik egy 10 éves gép? Ember te hol élsz? Van egy 11.5 éves asztali gépem, WinXp fut rajta"

Nekem meg van 20 éves gépem is, ami működik, viszont laptopod van-e? Mert olyat még nem láttam senkinél.

2012. júl. 1. 16:16
 15/16 anonim ***** válasza:

IceCube71

Van olyan progi, hogy CCleaner. Ha kismillió progit telepítesz, ezerféle játékot meg mit tudom én, aztán letörlöd, majd újakat telepítesz, a Windows az ilyenektől úgy belassul, mint állat, meg persze egyszerűbb dolgoktól is, lefagy stb, de néha érdemes használni a CCleaner-t.

Személy szerint én meg vagyok elégedve a Win7-tel, nagyon könnyű használni, abszolút az egyszerűségre ment a Microsoft.

Viszont azt nem bírom felfogni, hogy az asztali parancsikonokat miért nem hajlandó megjegyezni! Mindig átpakol párat, nem mindent, az asztal bal oldalára és rakosgathatom vissza. Pedig nem vagyok biztos benne, hogy mindig ezzel kéne szarakodni.

Másrészt hálózat. Az egyszerűen röhej. A mappa megosztásra először ráment egy órám, mire kitanulmányoztam, na meg fórumozások. Az most már megy, de folyton visszakapcsolja a jelszóvédelmet, amit rendszeresen ki kell kapcsolni, mert nem képes megjegyezni, hogy nem szükséges jelszó. Marha nagy fejlesztés. Eredeti, jogtiszta Windows Enterprize-ről van szó. :((

És még nem is vagyok Win7 guru! Miket lehetne még mesélni?

Amúgy meg az eredeti kérdésre rátérve, 2014-től is használd nyugodtan az XP-t és azokat a programokat, amik elfutnak rajta, valóban, mint ahogy már mondták itt, akár életed végéig. Csak egy nagyon fontos dologra hívnám fel a figyelmed. Nem szabad netre csatlakoztatni, mert tuti tele megy vírussal, hiszen már ma is, meg már sok éve, milliószor fogják a gépedet megtámadni. Hiszen a hack-erek is folyamatosan fejlődnek, az XP pedig örökre marad a 2002-es technikai és biztonsági színvonalon. Örökké nem lehet megoldás a frissítés, mert maga az op.rendszer nem tartalmazza azokat a biztonsági szoftvereket, amikre már sok éve nagyon nagyon szükség lenne. És a Microsoft be is jelentette, hogy ha valami vírus 2014. áprilisától kárt tesz akár fizikailag is egy XP-s gépben, nem fogják a kárt megtéríteni, mert ők előre szóltak, hogy lejár a támogatotás és kész. De ha játszani akarsz rajta, vagy bármi mást csinálni, amihez nem kell net, akkor oké.

2012. júl. 3. 12:44
 16/16 anonim válasza:
Nekem van asus eeepc 800 2g surf mini gépem. azon xp van,mivel nem hinném hogy más elfutna rajta. van asztali gépem,ami már nagyon korszerű,mégis vista rendszert használom. nagyon jól működik vele,és annak ellenére,hogy rossznak mondják,az sp 2 vista a legjobb nekem. minden programot futtat,és soha nem volt vele gondom. a win 7 nem jött be nekem. szerintem jó rendszer az xp. évekig használtam. az hogy a támogatása lejár... hm... egy régi gépen nemrég win 2000 el is neteztem már,minden gond nélkül. persze az új programok nem fognak futni rajta,de ha neked nem visz jobbat a géped az xp-nél,akkor nem is bírnál új programokat futtatni... úgyhogy ne aggódj. amire a net is használhatatlan lesz az xp vel addig sok idő telik még el.... még évek valószínűleg. remélem megnyugtattalak.
2013. márc. 9. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!