Internetes rádiómban miért késik az adás?
Van egy internetes rádióm és kb 15-25 másodpercet késik az adás ez miért van?
A rádió adatai: 128 kb/s
Shoutcast
Hát például csatlakozok sam broadcaster-el és ha elindítok egy zenét akkor 20 másodperc múlva indul el és ha például belebeszélek akkor csak 20 másodperc múlva hallom a hangom.
Ez nem csak nekem van még két ismerősömnél is ki volt próbálva és ott is 15-20 másodperc a késés.
Ha véletlenül az internet sebesslégemmel lenne a baj de nem hiszem akkor itt a Ping,Letöltés,Feltöltés:
Pufferelés, már mondtam...
Mikor csatlakozol, akkor az éppen futó stream-ből a program letölt 10-20mp-nyit a pufferbe és csak utána indul a lejátszás.
Erre azért van szükség, hogy ha kicsit lassul a kapcsolat vagy megtorpan a letöltés, az ne okozzon azonnali megakadást (addig a pufferből tud lejátszani).
Mindez azt okozza, hogy a puffer méretéhez arányosan késik a lejátszás, de ez a legtöbb esetben semmilyen gondot nem okoz és nem hibás működés.
De valahogy nem lehetne megoldani hogy ne legyen pufferelés?
Mert látom más rádiók megoldották egyszer egy radió chat jén irtam valamit és abban a másodpercben be is mondta a műsorveztő, azt hogy ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!