Ubuntut vagy Linux Mint a jobb? Melyiket érdemesebb kipróbálni?
Az Ubuntu is egy Linux alapokra épülő operációs rendszer. Így amit írtál az nem két operációs rendszer, hanem csak egy.
Egyébként igen érdemes kipróbálni egy Ubuntut, ha érdekel a Linux mint operációs rendszer. Azok közé tartozik amelyik elég felhasználó barát, nem egy Windows, de könnyen meg lehet tanulni.
Igen azt tudom, hogy az ubuntu is linux
De azért linux és linux közt is van különbség.
Én eddig uhu linuxot használtam, de most szeretnék kipróbálni valami újat (nem mintha bajom lenne az uhuval, de kell néha a változatosság) Köszi :)
Első: a kérdező a Linux Mintról beszél, nem a linuxról. :)
Kérdező: A Linux Mint eléggé hasonlít az Ubuntura, mert arra épül. Mindkettőt ki tudod próbálni telepítés nélkül, ha berakod bootoláskor a cd-t/dvd-t. A Linux Mintra sokkal több csomagot tettek rá alapból, ezért ott dvd-ről megy a telepítés, Ubuntunál elég a cd.
De megjelenésre, asztali környezetre, programokra mindkettőt teljesen testre tudod szabni, így csak az a kérdés, hogy melyik szimpatikusabb neked.
Én a winről tértem át a Mint-re, mert az ubin minden fordítva van nekem.
Egyszerűbb volt megtanulnom és a telepítés is könnyebb.
Laptopunkon ubi van, e azzal sokat bajlódok.
Mintet-et egyszerűbb volt kezelnem és a kedvesem is belátta, hogy neki is az lesz, mivel az ubi-nak lejárt az ideje!
#3 válaszoló.
Köszönöm, de azt hittem elírt valamit a kérdező, mert olyan oprendszerről, hogy Linux Mint még nem hallottam.
"olyan oprendszerről, hogy Linux Mint még nem hallottam"
Az a helyzet, hogy a Linuxnál az "operáció rendszer" kifejezést nem igazán lehet a megkülönböztetésükre használni. Valójában a Mint egy Linux disztribúció, nem önálló oprendszer. :)
"operáció rendszer" -> "operációs rendszer"
Bocsánat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!