Olyan programot szeretnék "csinálni" vagy csináltatni, amin ha megjelenik valamilyen frissítés akkor jelezzen nekem mondjuk a tálcán, akár az asztalon, hangkiadással esetleg?
Milyen frissítésre gondolsz?
Az egyes programok szoktak figyelmeztetni, ha új frissítés érhető el.
A kérdés jellegéből ítélve ezt te nem fogod megírni.
Amúgy minek a frissítéseit figyeli?
A feladat pitiáner, de a kérdés, hogy a programod honnan tudná, hogy valami frissített? Ahhoz kellene egy adatbázis ami tárolja az aktuális verziókat...
Nem úgy értem,igazatok van elég rosszul írtam le.
pl. ha egy weboldal valami új dolgot írt ki pl. a főoldalára,akkor 1 kis program jelezzen nekem,ami folyamatosan fut. (egy egyszerü program) lenne szerintem.
Ez könnyű, de milyen nyelven?
Mondjuk C#-ban csak feldobsz egy browser komponenst, lemented a html tartalmat, frissíted beolvasod az újat, ha módosult a tartalom a feldobott notify tooltipje dob egy üzenetet. Ez a megoldás gány, mert betölti a webbrowser komponens ami nem erre való, de ha ezt a részt lecseréled egy http requestre, és annak az inner html-jét vizsgálod, akkor már jobb lesz. Majd elég figyelni a dokumentum csak azon részét, ami tartalmazhat változást. Vagy ha a meta tag tartalmazza a módosítás dátumát, még könnyebb a helyzeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!