Milyen Operációs rendszer és böngésző lenne a legjobb egy 14 éves gépre?
A gép nagyon gyenge és régi ,de én mégis szeretném használni ezért én valami linux-ot akarok rá telepíteni.
Internetezésre akarom használni (másra úgyse lehet) úgyhogy egy normális böngésző is kéne (ie kizárva)
386DX processzor
5 MB memória
40 MB szabad hely a merevlemezen
Persze van egy modern gépem is , de azért ezt is használnám újra...
Nagyon kevés a memória, mai modern böngészők nagy memóriazabálók (pl. Firefox). Valamilyen Portable böngésző lenne jó. Kérdés, van-e rajta USB port?
Visszavontam, fáradok már kicsit...
28MB ram a minimum az összesnek.
Ha oprendszer el is fut ennyivel, a mai internethez kell legalább 256 mega csak ahhoz, hogy alig használható legyen. A weboldalak mérete és összetettsége miatt nem fog az a gép elboldogulni vele.
Ha hasznosítani akarod, akkor Windows 95 / NT 4.0, de ez is csak offline lesz működőképes. Amint netre kötöd, a használhatatlanságig belassul.
28MB Ram???
Azt a gépet dobd ki mert még az MS DOS sem indul el rajta :D
A DOS azért elindul :)
Volt ilyen gépem, még az őskorban így bizton állíthatom, Ezen a gépen max Dos 6.22, mellé esetleg egy win 3.1
Internetet felejtsd el, ha be is lehetne állítani PPoE protokoll nélkül használhatatlan lenne, nem tudnád használni a széles sávú internetet.
95/98 win alá fel lehet külön telepíteni a PPoE protokoll-t, de ezek az op rendszerek futtatása ezen a gépen reménytelen eset.
Linuxot nem ismerem, nem tudom hogy valami régebbi verzió futna-e rajta, de szerintem nem tévedek nagyot ha azt mondom, hogy nem.
Ez a gép egyetlen egy dologra jó, nosztalgiából régi DOS-os játékok futtatására. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!