Photoshop CS5-el hogy tudok részletesen kijelölni pl hajat? Színén szeretnék változtatni.
gyorsan a varázspálcával, viszont ez elég elnagyolt kijelölést ad.
ha pontosan akarod, akkor bizony kézzel kell nekiállnod a kijelölésnek
hajszínváltáshoz legjobb, ha 2 réteget csinálsz, az alsón kijelölés nélkül az egész képet fested, a felsőn az eredetit meghagyod, majd kézzel már csak az alfa maszkot rajzolod meg
Duplikálod a réteget (ctrl+j)
a felső rétegen pontosan kijelölöd "sokszög lasszóval" a hajat, majd fent a szegély finomítás gombnál ügyeskedj tovább! (kimenetnél az új réteg rétegmaszkkal legyen)
Hajszín cseréhez pedig felső rétegre alkalmazd ezt: kép>kollekciók>változatok. majd rétegeknél lágy fényre állítsd ezt. remélem sikerül, majd rá jössz ha egyből nem megy... :)
Oké, de ha nagyon részletesen akarom kijelölni? Pici tincsek, hajszálak.. Ezeket nem nagyon lehet sokszög lasszóval.
Ezt a macskát pl hogy jelölnétek ki?
Helló!
A 3. hozzászóló vagyok (13.42) szintén a maszkolással csinálnám mert ott különböző ecseteket jól tudok használni a hajszálak/szőrszálaknál.
Nekem ez eddig bevált és szeretem is alkalmazni
kijelöltem a macskát ha kell valamire és megszeretnéd kapni a kijelölést akkor ctrl lenyomása mellett kattints a rétegeknél a bélyegképre. Később a beillesztésnél érdemes az árnyékokra odafigyelni!
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!