Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mit lehet kezdeni ezekkel?...

Mit lehet kezdeni ezekkel? Rootkitek

Figyelt kérdés

AVG Anti-Vírus Free 2012 vírusirtót használok. Legutóbbi ellenőrzés alkalmával ezeket a rootkiteket találta. Limkeltem a jelentésről egy képet:

[link]

A program felajánlja az eltávolításukat,de nem tudja végrehajtani. Mit lehet csinálni ilyenkor? Veszélyesek ezek? Mi lehet a megoldás? Nem hiszem hogy összeszedtem valahonnan,mert teljesen leformáztam a merevlemezt,és újratelepítettem az oprendszert. És az ismételt vizsgálat újra ugyan az. Semmilyen crekkelt,buherált szoftvert nem használok.

Valaki tud segíteni ebben?

2012. jún. 16. 12:33
 1/4 MaXXeGee ***** válasza:

Nem lehetséges hogy egy netről leszedett "összerakott" op rendszert telepítettél fel, amibe a készítő előre belecsomagolta neked ezeket a kiskapukat? A rootkiteket általában a rendszerbe való könnyű behatoláshoz használják.

Ha frissen telepített a rendszered, én kipróbálnám egy gyári win-el :)

2012. jún. 16. 12:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Tudom hogy vannak olyan tört verziók amiben a készítő mindenféle beállítás módosítást csinál.Soha nem használok olyat. És ezt a windowst már másfél éve használom,és most jött elő ez a "hiba".
2012. jún. 16. 13:07
 3/4 Shaddark ***** válasza:

Már bocsi de ez csak figyelémeztetés a rejtett objektumra - ezeket nem tudta átvizsgálni bár szerette volna.

vagy a kereső mást ír? Nekem így (amennyit látok belőle) nem tűnik vírus találatnak.

2012. jún. 18. 18:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Teljes átvizsgáláskor dobta fel ezeket amiket rootkitnek vél. Eltávolítani nem tudja. Az az érdekes hogy eddig nem volt ilyen,és a merevlemez formázása után is ugyan ez a vizsgálati eredmény.
2012. jún. 18. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!