Vetett árnyékot/hátteret hogy tudom eltüntetni az asztal ikonjai alól?
Vetett árnyék eltüntetése az ikon alatt:
jobb klikk a sajátgépen, majd tulajdonságok.
Speciális/beállítások/vizuális hatások
Itt keresd meg a listában a "Vetett árnyék az asztal ikoncímkéin" opciót, és pipáld ki.
Ez eltünteti a színt az ikon szövege alól.
Vezérlőpult - Rendszer - Speciális rendszerbeállítások - Speciális fül - Teljesítmény beállítások - Vizuális hatások - Vetett árnyék az asztal ikoncímkéin.
Előtte nézd meg, hogy be van-e pipálva. Vedd ki a pipát és eltűnnek az árnyékok.
már próbáltam és nem segít :(
az a baj, hogy egy kimásolt kép miatt lett ilyen és gyanítom nem egyszerű a megoldás...
Ha az ikon szövege alatti háttérszínt akarod eltüntetni, akkor a fentebb leírt módszer a megoldás. Ez csak akkor nem működik, ha vezérlópultban a kisegítő lehetőségeknél a kontrasztos megjelenítés be van kapcsolva.
Ha az ikon képét akarod megváltoztatni, akkor csinálsz mondjuk egy 48x48 pixeles bmp képet, és a kiterjesztését átírod ico-ra. kattints utána jobb egér gombbal az ikonra, majd tulajdonságok, itt ikoncsere.
Egy már meglévő képből is készíthetsz ikont, bármely képszerkesztő ami képes *.ico formátumba menteni, megcsinálja. Lehetőleg azért 256x256 pixelnél ne legyen nagyobb a kép.
Megnéztem és nekem akkor van árnyék ha a pipa benne van (Win7Prof 64bit).
A kérdező pedig eltüntetni szeretné. A pipát ki kell venni ha el szeretnéd tüntetni.
Én XP verziót írtam, ráadásul a kérdés sem pontos, mert a vetett árnyék és háttér két külön dolog.
XP-nél ha a vetett árnyékot akarja eltűntetni akkor pipa ki, ha a szöveg alatti háttérszínt, akkor pedig pipa be a vetett árnyékhoz.
Én úgy vettem ki a kérdésből, hogy a asztali ikon szövegének háttérszínét szeretné eltűntetni.
egyébként ugyanazt írjuk, csak a kérdésből nem derül ki egyértelműen, hogy most a vetett árnyékot, vagy a hatteret akarja eltűntetni a kérdező :)
Te a vetett árnyék eltűntetésére válaszoltál, én meg tulajdonképpen a háttér eltűntetésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!