Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » ADOBE ILLUSTRATOR programba...

ADOBE ILLUSTRATOR programba be lehet állítani, hogy a háttér átlátszó legyen (többi lent)?

Figyelt kérdés

Ezt szeretném valahogy megoldani:

Csináltam egy png képet photoshopban, aminek nincs háttere (átlátszó hátterű). Ezt beleraktam az Illustrator programba és "lekontúroztam"/le vektoroztam a képet. Látom, hogy fehér háttér van mögötte, de én nem szeretnék semmi fehéret, csak azt a képet, amit lekontúrozott/levektorizáltam. Ez megoldható valahogy? Ha igen, leírnátok hogyan?

Illustrator CS5.1-et használok.

Előre is köszönöm minden segítséget! :)

2012. jún. 8. 16:05
 1/3 anonim válasza:
100%

Ha a psd képet nyitod meg ai-ban akkor nem lesz háttere.

Live trace-el vektorizáltad? akkor a négy sarkát törölni kell (fehér nyíllal menj rá), viszont olykor nagyon érdekes eredmény jön így ki amit helyre lehet hozni, de ezt sajnos nem fogom tudni érthetően leírni.

2012. jún. 8. 16:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha új layeren csináltad a vector patheket, akkor csak kattints a bitmap képre és töröld. A "fehér háttér" csak megjelenésben számít, ha exportálod magát a képet átlátszó lesz.

Ha PNGben kell a vektorizált kép is, akkor Export > PNG, és csak jelöld be a "Transparency" négyzetet. Ha a vektorok kellenek, mentsd el SVG-ben és minden ugyanúgy átlátszó marad. Csak az Illustratoron belül látod fehérnek a hátteret, mivel egy sakktáblán idegesítő lenne dolgozni.

[link]

2012. jún. 8. 16:22
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi, így már sikerült4 :)
2012. jún. 8. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!