Nektek, hogy tetszene egy Magyarország történelméből készült FPS?
Hatalmas munka lenne ezt összehozni, viszont a történelmi hitelesség aligha lenne fenntartható.
Ha vissza akarsz játszani mindent, elég érdekes lenne egy játéknál, hogy a sok csatát elveszted. Egy játéknál az lenne a lényeg, hogy pozitív végkifejletet kapj, nekünk viszont van sok vereségünk. A másik része, hogy a történelem adott, ha mindent le akarsz játszani, akkor a karakternek nem lenne túl sok szabad döntése. Mindenhol lineáris dolgokba ütköznél, hiszen nem bírálhatod felül a honfoglalást, és nem mehetsz sem más irányba, sem tovább, sem visszább mint ami adott (vagy úgy gondolják). Hogyan, mi alapján néznének ki a tájak, a helyszínek, a karakterek, amikor száz évekkel ezelőtt eléggé idealista emlékképek készültek a személyekről, nem a valós arcukat ismerhetjük ma meg.
A másik dolog a hiteles történelmi hitelesség. A magyar történelem sok-sok mondára és legendára épül, és ezeket az utólag szépített dolgokat készpénzként veszik és terjesztik. Például Szt. István már alapból meg volt keresztelkedve, Lehel kürtjének története nem létezett, II. József sem a Csele patakba fulladt, Petőfi nem szavalt a Nemzeti előtt, és Dugovics Titusz sem létezett (utánaolvasható, ne engem szidjatok ezek miatt).
Nem lehet minden korszakból FPS-t csinálni, mert egyszerűen nem alkalmas rá. A középkorból inkább egy Total War stílusú RTS lenne az igazi, míg a világháborús történelemből egy Brothers in Arms stílusú FPS lenne a nyerő, a szocializmus pedig egy Tropico szerű diktátor szimulátor lenne a nyerő.
Amúgy van néhány ilyen játékos történelemóránk:
És tehetséges emberek is lennének a fejlesztéshez, például a Storm Region (Codename: Panzers; Rush for Berlin), illetve a Crysis Warhead fejlesztői.
2# vagyok
Szerintem maradjunk annál, hogy a törökökkel harcolunk, az biztos hogy megtörtént, és a jelentősebb várakat megjelenítjük a játékban egy váltható külső-belső nézetes játékban, amiben megmutatjuk, hogy a törökök mennyire hatoltak be, illetve hogyan hódítottuk vissza a területeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!