Linuxosok, mért tértetek át Linuxra, ha áttértetek, s miről, könnyen megszoktátok? Vélemények, tapasztalatok?
én fél éve tettem fel az ubuntut és azt könnyen megszoktam, bár a suliban(szakközép) tanultuk a linuxokat is eléggé komolyan, és amúgy is az ubuntu az ilyen szempontból a legegyszerűbb is
de visszatértem a windowsra mert volt pár olyan játék, ami sehogy sem akart elindulni
ha nincs windows-játék függőséged, akkor egy linux nagyon jó választás tud lenni
Köszi az eddigi válaszokat:)
Nem játékra használom a gépem!:)
Várok még válaszokat! S a negatívumok is érdekelnek.
Én részben használok linuxot, szeretem, csak van pár dolog, ami miatt még Win-en is vagyok. A Win7 egész korrekt rendszer lett.
De az asztali gépen és a laptopon is van 1-1 linux és végigpróbálgattam már elég sok verziót.
Nekem leginkább a debian-os vonulat (Debian, Ubuntu...) jött be, mert azt szoktam meg. Azon tudom mi merre van és kifejezetten szeretem az apt csomagkezelőt.
Jelenleg Ubuntut és BackTrack-et használok, de az Arch is tetszett, csak sajnos a laptopom videokártyáját és wifi adapterét nagyon nem akarta felismerni és inkább nem szenvedtem a megfelelő driverek keresgetésével. (Lustaság.... :) )
Viszont szerver gépre KIZÁRÓLAG linuxot használok csak, az esetek többségében Debian-t. :)
Mert kíváncsi voltam. Eleinte sokat szoptam a win95/98/me/xp-s rögződéseim miatt, de utána már nem volt gond. UHU-val kezdtem, első pofon a root jogok túl sűrű használatának következményei voltak. Próbáltam Ubuntut is, de az nem volt sokáig, mert kicsit sokat evett. Hosszú ideig volt Frugal, aztán volt kis kavar a frissítések miatt, úgyhogy nekiálltam LFS-t tákolni. Azzal kevés gondom volt, leszámítva, hogy nagyon elszántnak kell lenni hozzá, viszont sokat is lehet belőle tanulni. Most vegyesen használok Archot és UHU-t.
Aki winről tér át, felejtsen el mindent, mert teljesen más a filozófia, ami mögötte húzódik. Nagyon nagy a szabadsága a felhasználónak, de sokszor ez egy kezdőt megőrjíthet, nekik az egyfelületes rendszereket (*buntu, UHU, stb...) tudnám kezdésnek ajánlani.
A 90-es évek legvégén tértem át, illetve kezdtem ismerkedni a Linuxszal kliensoldalon. Szerveren akkor már használtam, de desktopon nem. Akkor még csak részben tértem át, de aztán hamar elfelejtettem a windowst teljesen. Sokáig volt azért fent egy Windows, hogy tudjam bootolni ha kellene, de aztán mivel sosem kellett, így már rég nincs fent.
Pedig még van is legális 98-am és XP-m :)
A linux filozófiája és a kíváncsiságom miatt tértem át :)
Könnyen megszoktam, teljesen logikus rendszerek ezek.
Persze jó ha van 1 linuxos ismerősöd aki tud segíteni, pár mondatban elmagyarázni a rendszert stb...
Ha nem akarsz játszani, akkor a legjobb minden téren.
Ami negatívum az a flash tartalmak megjelenítése, lehet vele szopni, de nem megoldhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!