Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ubunturól mennyire nehéz Arch...

Ubunturól mennyire nehéz Arch Linux-ra váltani?

Figyelt kérdés
Sokkal nehezebb a használata?

2012. máj. 23. 23:31
 1/6 anonim ***** válasza:
A legkönnyebb az Ubuntu kezelése, aki Windows-hoz szokott, annak különösen. A Puppyt ismerem, de nem tetszett, visszaraktam az Ubuntut.
2012. máj. 23. 23:39
 2/6 A kérdező kommentje:

Úgy értem, hogy jól tudom kezelni az Ubuntu-t, de nagyon jókat olvastam az Arch Linux-ról pl. hogy "rolling release" tehát nincsenek konkrét verziók, amiknél általában a frissítés beszarik és ezért az egész rendszert újra kell húzni, ha kijön egy újabb, hanem folyamatosan frissül a rendszer, meg hogy nincs teletömve felesleges programokkal, de azt olvastam nehezebb kezelni, mint az Ubuntut.

Mennyire lenne nehéz Arch Linuxra váltani?

2012. máj. 23. 23:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Linuxnál általában ez könnyen megválaszolható:

Gondot okoz a terminál használata (akár segédlettel) és dokumentációk, man oldalak, fórumok olvasása? Akkor nem neked való.

Ha csináld magad típus vagy, akkor bármelyik Linux jó lehet neked. Egyébként a legújabb Ubuntuval pont rossz tapasztalataim vannak: A szoftverközpontban nincs bent minden csomag ami kell fordításokhoz, a tömeges betűtípus telepítés nem megoldott, a unity --reset parancstól szétesik a grafikus felület, ráadásul a Unity csupa bug. (nekem pl sosem mentette el az ikonjaim)

De a linux eleve sokaknak a kísérletezésről szól, én azt ajánlom, hogy próbáld ki az Archot nyugodtan. Meg több másik disztrót is, ha szeretsz linuxozni. Ott van még Gentoo, Slackware, Suse, Debian, Mandrake stb. :) Van miből válogatni, mind más lesz.

Persze azért a felhasználói fájlokról készíts bizonsági mentést két disztró telepítése közt, biztos ami biztos.

2012. máj. 24. 00:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem nehezebb, de készülj rá, hogy nem tol annyi mindent magától a kezed alá, mint az Ubuntu.

(Vagyis: neked kell telepítgetni esetleg a driverek egy részét stb...)

2012. máj. 24. 11:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Én visszaraktam a régebbi Ubuntu 10.4-et, ezzel semmi gond nincs, a legújabbat elszúrták.
2012. máj. 24. 14:10
 6/6 anonim ***** válasza:
A használata nem nehezebb, bár ez attól is függ, hogy milyen felületet tettél fel rá, és hogy sikerült-e mindent jól beállítanod. Na, ez a nehezebb kétségtelenül, bár én maradtam a Debiannál.
2012. máj. 24. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!