Hogy kell abszolút értéket írni az excelben?
Figyelt kérdés
laptopról csinálom,és ha megnyomom az f4-et,amivel elvileg be kellene adnia az absz értéket,de kiad egy 4 ikonból álló sort a képernyő közepére...windows 7em van ha ez számít..mit csináljak,hogy az absz. értéket adja be?:/2012. máj. 20. 20:22
1/7 anonim válasza:
=ABS(CELLA), ahol a CELLA nyilván A1, F7, $Z$42 stb.
2/7 A kérdező kommentje:
Már próbáltam...nekem úgy kéne,hogy mondjuk van egy ár...pl a kakaós csiga fahejas csiga minden ugyanannyiba kerül... és az ár cellájáról ne mozduljon el,hiába húzom le a többi termékre a kijelölést...így meg megy le folyamatosan,mindig be akarja adni a köv. cella absz értékét...:/
2012. máj. 20. 20:27
3/7 anonim válasza:
Nem egészen értem, most az a baj, hogy ha lehúzol egy cellát akkor a hivatkozás vele együtt mozog?
Ilyenkor csináld azt, hogy amit nem szeretnél hogy változzon, az élé írj egy $ jelet így: $A$1.
4/7 anonim válasza:
Kedves Kérdező, azt hiszem összekevertél két dolgot!
1, Egy szám abszolút értéke: -5 abszolút értéke 5. Függvénnyel: =ABS(A1) (az A1 cellában lévő szám abszolút értéke)
2, Abszolút és relatív hivatkozás
Relatív: A1 (másolva változik)
Abszolút: $A$1 (másolva nem változik)
Ha a cursor a hivatkozásban van és nyomkodod az F4-et akkor változik a hivatkozás 4 lépésben: A1, $A$1, $A1,A$1
Üdv,
5/7 A kérdező kommentje:
Igen,erre gondoltam,bocsánat! csak hiába nyomkodom az F4-et nem ír abszolút hivatkozást valamiért...de mindegy mostmár,megvolt az érettségi.:)
2012. máj. 24. 18:48
6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!:)
2012. máj. 24. 18:49
7/7 anonim válasza:
Valószínűleg hozzá kellett volna nyomni az fn billentyűt, hogy funkcióbillentyű minőségében működjön az F4 gomb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!