Accessel (2010-es) kapcsolatban lenne két kérdésem. Kellett egy kérdőjel?
1.:van pl. 1 név oszlopom, meg vmilyen számos oszlopom, és azt egy lekérdezésnél csökkenőbe teszem, de mindenkinek a legjobb eredményét akarom megjeleníteni pl.: Jóska -- 1; Jóska -- 5; Jóska -- 4; Béla--2; Béla--10; Béla--9, és akkor csak ennyinek kéne látszania: Jóska--5; Béla--10, szóval ezt hogy csináljam meg?
A 2. pedig, hogy egy frissítő lekérdezésben akarom megcsinálni, az előzőre mintájára akarom kiírni, hogy ki, melyik rekordjával nyert. pl. Jóska -- 1 --; Jóska -- 5--Nyert; Jóska -- 4--; Béla--2--; Béla--10--Nyert; Béla--9--. Na ezeket hogy csináljam meg?
Nem biztos, hogy jók, mert nem csináltam meg, de én vmi ilyesmi úton indulnék el.
1. Felveszed a két mezőt(név,érték). Beállítod a nevek szerinti csoportosítást, az értékekre meg benyomsz egy MAX-ot.
2. Mivel nem látom a táblákat, így nem igazán értem/tudom.
Id Nev Pont
1 Béla 5
2 Jóska 4
3 Jóska 1
4 Jóska 9
5 Jóska 6
6 Béla 4
7 Béla 3
8 Jóska 2
---------------------------------------
SELECT DISTINCTROW nevek.Nev, Max(nevek.Pont) AS [Max Of Pont]
FROM nevek
GROUP BY nevek.Nev;
--------------------------------------
Nev Max Of Pont
Béla 5
Jóska 9
Ez egy kiürítő:
UPDATE nevek SET nevek.Nyert = "" where nevek.nyert<>"";
Ez pedig a frissítő ki melyikkel nyert:
UPDATE nevek SET nevek.nyert = "nyert"
WHERE (((nevek.id) In (SELECT nevek.Id
FROM nevek INNER JOIN [nevek Lekérdezés] ON (nevek.Nev = [nevek Lekérdezés].Nev) AND (nevek.Pont = [nevek Lekérdezés].[Max Of Pont])
WHERE ((([nevek]![Pont])=[nevek Lekérdezés]![Max Of Pont]) AND (([nevek]![Nev])=[nevek Lekérdezés]![Nev]))
)));
eredmény :Id Nev Pont Nyert
1 Béla 5 nyert
2 Jóska 4
3 Jóska 1
4 Jóska 9 nyert
5 Jóska 6
6 Béla 4
7 Béla 3
8 Jóska 2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!