Hogyan oldhatók meg ezek a Windows XP rendszerben?
Két kérdésem volna Windows XP rendszerrel kapcsolatban:
1) Adott egy asztali számítógép, amelyen Windows XP rendszer fut. HOL és HOGYAN tudom megnézni, hogy az a konkrét rendszer pontosan MIKOR volt telepítve?
2) Adott egy asztali számítógép Windows XP rendszerrel rajta. Mik azok a SZOFTVERES beállítások, amelyekkel GYORSÍTANI lehet a rendszert? Van ilyen? Jogtiszta megoldás érdekel, ami nem csak otthoni gépen lehet beállítani.
(Most hardveres - nagyobb memória, jobb videó- hangkártya, stb. - bővítés nem lehetséges.)
Takarítás, gyorsítás:
Telepítési adatokhoz használj egy diagnosztikai programot, pl. a HWINFO-t.
1. a telepítés dátumának megnézéséhez, nem kell külső program.
Jobb klikk! az Intézőben a Helyi lemez (C:)\WINDOWS könyvtáron, > Tulajdonságok; Létrehozva: év, hónap, nap., óra:perc:másodperc pontossággal.
2. A Rendszer betöltés gyorsítása: a Windows-al együtt induló programok számát, a minimálisra csökkenteni!
(Vírusvédelem, Tűzfal...) [link]
+ Rendszeres HDD töredezés-mentesítés, merevlemez karbantartás... (Vezérlőpult > Teljesítmény és karbantartás panelen, Beállítások, Teljesítménybeállítások, stb.)
Érdekes a telepítés időpontjára vonatkozó leírásod. Van egy előtelepített laptopom, amit már telepítettem újra (formázva a winchestert, és WinXP CD-ről az alapoktól kezdve újra) pontosan 2011. január 5-én. (Ezt a saját gépemnél fel szoktam írni).
Most megnéztem úgy a telepítés időpontját, ahogy Te javasoltad, és az alapján 2009-es dátum van. Miért? :)
Megvettem a gépet, új, boltból, egy partíció volt rajta, C:.
Előtelepített volt. Felosztottam 3 partícióra (Partition Magic).
Majd később, a C partíciót formáztam, lassúval teljesen legyalulva, de csak a C-t. Majd erre telepítettem a korábban készített Visszaállító CD-ről.
Lehet, hogy azért írja ki a régebbi dátumot, mert Helyreállító CD-vel lett telepítve, és ugye az előtelepített gépeken van egy része a Winchesternek, ami a helyreállításnál segít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!