Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan oldhatók meg ezek a...

Hogyan oldhatók meg ezek a Windows XP rendszerben?

Figyelt kérdés

Két kérdésem volna Windows XP rendszerrel kapcsolatban:

1) Adott egy asztali számítógép, amelyen Windows XP rendszer fut. HOL és HOGYAN tudom megnézni, hogy az a konkrét rendszer pontosan MIKOR volt telepítve?

2) Adott egy asztali számítógép Windows XP rendszerrel rajta. Mik azok a SZOFTVERES beállítások, amelyekkel GYORSÍTANI lehet a rendszert? Van ilyen? Jogtiszta megoldás érdekel, ami nem csak otthoni gépen lehet beállítani.

(Most hardveres - nagyobb memória, jobb videó- hangkártya, stb. - bővítés nem lehetséges.)

2012. máj. 16. 13:21
 1/10 anonim ***** válasza:

Takarítás, gyorsítás:

[link]

Telepítési adatokhoz használj egy diagnosztikai programot, pl. a HWINFO-t.

2012. máj. 16. 13:27
 2/10 anonim ***** válasza:
ahogy az előző mondja. le kell futtatni valami tisztító programot, de nagyon minimális lesz amit javítani fog rajta. lehet észre sem vehető.
2012. máj. 16. 13:47
 3/10 anonim ***** válasza:
A telepítés pontos dátumát kiírja az AIDA64. Gyorsításhoz ajánlott lemeztöredezettségmentesíteni, meg ccleanert használni. Persze csak akkor lesz érezhető a gyorsulás, ha nagyon ramaty állapotú a gép. Próbálkozhatsz Általad feleslegesnek ítélt szolgáltatások letiltásával, képi témák kikapcsolásával stb.
2012. máj. 16. 14:40
 4/10 anonim ***** válasza:

1. a telepítés dátumának megnézéséhez, nem kell külső program.

Jobb klikk! az Intézőben a Helyi lemez (C:)\WINDOWS könyvtáron, > Tulajdonságok; Létrehozva: év, hónap, nap., óra:perc:másodperc pontossággal.

2. A Rendszer betöltés gyorsítása: a Windows-al együtt induló programok számát, a minimálisra csökkenteni!

(Vírusvédelem, Tűzfal...) [link]

+ Rendszeres HDD töredezés-mentesítés, merevlemez karbantartás... (Vezérlőpult > Teljesítmény és karbantartás panelen, Beállítások, Teljesítménybeállítások, stb.)

2012. máj. 16. 18:34
 5/10 A kérdező kommentje:

Érdekes a telepítés időpontjára vonatkozó leírásod. Van egy előtelepített laptopom, amit már telepítettem újra (formázva a winchestert, és WinXP CD-ről az alapoktól kezdve újra) pontosan 2011. január 5-én. (Ezt a saját gépemnél fel szoktam írni).

Most megnéztem úgy a telepítés időpontját, ahogy Te javasoltad, és az alapján 2009-es dátum van. Miért? :)

2012. máj. 16. 18:46
 6/10 anonim ***** válasza:

"Szűz", Teljes, Tiszta telepítést hajtottál végre, a Rendszerpartíció formázásával?

(vagy csak egy gyors Windows telepítést...)

nálam, pontosan! a valós telepítés időpontját mutatja.

Töltsd le ezt:

[link]

és ezzel is ellenőrizd...

[link]

AIDA 64

[link]

2012. máj. 16. 19:57
 7/10 A kérdező kommentje:

Megvettem a gépet, új, boltból, egy partíció volt rajta, C:.

Előtelepített volt. Felosztottam 3 partícióra (Partition Magic).

Majd később, a C partíciót formáztam, lassúval teljesen legyalulva, de csak a C-t. Majd erre telepítettem a korábban készített Visszaállító CD-ről.

Lehet, hogy azért írja ki a régebbi dátumot, mert Helyreállító CD-vel lett telepítve, és ugye az előtelepített gépeken van egy része a Winchesternek, ami a helyreállításnál segít?

2012. máj. 16. 20:06
 8/10 anonim ***** válasza:

ezzel is nézd meg, a biztonság kedvéért...

[link]

[link]

2012. máj. 16. 20:22
 9/10 anonim ***** válasza:

ja...

a WINDOWS > Tulajdonságok

[link]

2012. máj. 16. 20:28
 10/10 anonim ***** válasza:
saját gép jobb gomb és ott nekem Win7 van de migy ki jön tejesen a win8 jeah xĐ
2012. máj. 18. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!