Két particiom van az egyiken az xp a másikon a win7 de nem kell az xp hogy tudnám aszt megcsinálni, hogy ne kérdezzen rá hogy melyiket szeretném inditani?
Törlöd azt amelyiket nem szeretnéd hogy induljon.Ha nem kérdezi meg hogy melyik induljon akkor minek 2 windows? xD
De lehet én nem fogtam fel a kérdést.
Kínos helyzetben vagy, mert XP után lett 7 telepítve gondolom... ha csak formázod az XP partícióját, akkor jó eséllyel a 7 sem indul többé mert azon a partíción van a rendszertöltő, ahol az XP is van... bwah.
Ha csak simán azt akarod, hogy ne kérdezzen rá indításnál, de nem akarod törölni, akkor 2 lehetőséged van. Mindkettőt Windows 7 alatt kell csinálni.
Nyomd meg a Win+R billentyűpárost és írd be a futtatásba: msconfig -> Katt az OK-ra. A feljövő menüben menj a Boot/Rendszerindítás fülre. Ha csak azt akarod, hogy alapból a 7 induljon de az XP indítható legyen, akkor a visszaszámlálás idejét 30-ról állítsd 0-ra. Így egyből az alapértelmezett rendszer indul. (győződj meg róla, hogy ez a 7!)
Ha nem akarod többé elindítani a Windows XP-t, akkor töröld a bejegyzését a menüből. Viszont mint mondtam, az XP partíció formázása indíthatatlanná teheti a 7-t is! A megoldás az lenne igazából, hogy törlöd mindkettő jelenlegi partíciód a Windows 7 telepítőjében, új partíciós táblát csinálsz és [csak] a 7-t rakod fel. Így megmarad szabad felhasználásra az XP által foglalt hely is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!