Fotógéppel készített 720pHD videokat hogyan irjak ki DVD-re ugy, hogy minél több DVD készülék le tudja játszani?
-AVCHD formátumban .mts fájl-t készít
-Divx vagy xVid tömörités közül melyik a jobb?
-avi kiterjesztés lenne a legjobb?
SD alatt az alacsonyabb felbontású anyagokat értjük.
HD - High Definition - magas felbontás
Ide tartozik a 720p is és a FullHD vidók is. A minimális felbontás itt 1280x720.
SD - Standard Sefinition - standard felbontás
Ide tartoznak a hagyományos TV-k, DVD-k. A maximális felbontás itt 720x576 lehet.
Ebből látható, hogy a HD mennyivel nagyobb felbontást használ.
Bár Te HD-ben rögzítetted az anyagot, azt le kell konvertálnod kisebb (SD-nek megfelelő) felbontásra, hogy egy DVD lejátszó le tudja azt játszani.
A DVD lemezek MPEG2-t használnak, értelemszerűen szabványos felbontással. Ha ebbe konvertálod a videót és egy szoftverrel létrehozod a DVD-t, majd kiírod lemezre, akkor minden DVD lejátszó le fogja játszani.
Vágáshoz:
Adobe Premiere Pro
Effektezéshez:
Adobe After Effects
Konvertáláshoz:
Adobe Media Encoder
DVD készítéshez:
Adobe Encore
Íráshoz:
Nero
Ezek komolyabb programok, de cserébe jók és sok mindent tudnak. A konvertálós és a DVD készítő pedig nem is bonyolult. De persze ezeken kívül használhatsz más programokat is (Any video konverter...) ez már rajtad áll. A lényeg, hogy megfelelő felbontásba és formátumba konvertáld!
Gondolom, hogy úgy is meg tudod oldani ahogyan írtad. Én személy szerint nem szeretem a Win beépített dolgait, a DVD íróját sem, ezt a DVD menü készítőt pedig nem is ismerem.
Én a DVD készítéshez az Encoret használom. Az ekészített DVD-met exportálom .iso-ba, majd egyszerű képfileként kiírom DVD-re Neroval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!