Összeomlott disztribúciófrissítés közben az ubuntu linuxom, mit tegyek?
Ha van fontos adat, akkor mentsd le.
"de már ott is ír ki hibákat"
Igen, azokat azért írja ki mert nem fontosak, így az ismeretük nélkül is elhárítható a baj :)
Mindenkinek köszönöm a választ, de az újratelepítéstől azért tartok, mert a telepítőlemez azt látja, hogy nincs a gépen oprendszer, így az egész rendszert le akarja sikálni. Na azt azért mégse!
A hibaüzenet:
tda1004x: timeout waiting for DSP ready
aztán még egyszer ugyanez, majd
no firmware upload (timeout or file not found)
Javítás ahogy látom nem fog menni.Amikor nekem leállt valamikor, akkor a hibajavítást rendre kiírta.Itt nyomát sem látom.
Sajna nem tudok segíteni benne.
Ez a hibaüzenet valami tunerkártya szarára utal. Ettől mennie kellene a rendszernek.
Kevés az infó, tegyél ki egy screenshotot plz valahova (fénykép :)). Meg hogy mi történik a grub után.
Persze az újratelepítés is jó, csak ha van fontos adat, arra vigyázz (magyarul mentsd le :)).
Sikerült!
Megpróbáltam belépni a grub-nál a legrégebbi verzióba, és azon működött az egér és a billentyűzet is. Majd a frissítéskezelőt próbáltam beizzítani, de az hibát jelzett (intelligens frissítés felajánlása után). Így a csomagkezelőbe léptem be, ahol minden frissítést megkerestettem és kijelöltem, meg is csinálta, majd újra indítottam, és láss csodát,működött! Utána a lomtalanítóval jó sok szemetet kitakarítottam, a régi verziókat és minden szemetet kitörölt és az újraindítás után még mindig működik!
Gratula!
Én nem frissítek soha, én gyalulok mindent.Mert ahogy magamat ismerem, ebbe is beleturkálok és csak elb@szom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!