Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Összeomlott disztribúciófrissí...

Összeomlott disztribúciófrissítés közben az ubuntu linuxom, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem tudok vele mit kezdeni, lemezről se tudom feltelepíteni újra, mert úgy látja, hogy nincs a gépen oprendszer, pedig ott van a félig feltelepített bedöglött linux, meg egy vista is, ami működik. A könyvtárakat látni egyébként, és betöltődik a linux is valahogy, csak semmire se reagál. Hibajavító mód elindul, de már ott is ír ki hibákat. Nincs itt valami nagy linuxmágus, aki tudna segíteni?

#linux #Ubuntu #disztribúciófrissítés
2012. ápr. 30. 00:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Töröld az Ubuntu partícióját, hozd létre újból, és akkor már fel is megy.
2012. ápr. 30. 14:24
 2/10 kovpet ***** válasza:

Ha van fontos adat, akkor mentsd le.

"de már ott is ír ki hibákat"

Igen, azokat azért írja ki mert nem fontosak, így az ismeretük nélkül is elhárítható a baj :)

2012. máj. 1. 11:38
 3/10 anonim ***** válasza:
Milyen hibát ír ki?
2012. máj. 2. 11:49
 4/10 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ, de az újratelepítéstől azért tartok, mert a telepítőlemez azt látja, hogy nincs a gépen oprendszer, így az egész rendszert le akarja sikálni. Na azt azért mégse!

A hibaüzenet:

tda1004x: timeout waiting for DSP ready

aztán még egyszer ugyanez, majd

no firmware upload (timeout or file not found)

2012. máj. 2. 17:57
 5/10 anonim ***** válasza:

Javítás ahogy látom nem fog menni.Amikor nekem leállt valamikor, akkor a hibajavítást rendre kiírta.Itt nyomát sem látom.

Sajna nem tudok segíteni benne.

2012. máj. 2. 20:26
 6/10 kovpet ***** válasza:

Ez a hibaüzenet valami tunerkártya szarára utal. Ettől mennie kellene a rendszernek.

Kevés az infó, tegyél ki egy screenshotot plz valahova (fénykép :)). Meg hogy mi történik a grub után.

Persze az újratelepítés is jó, csak ha van fontos adat, arra vigyázz (magyarul mentsd le :)).

2012. máj. 2. 20:53
 7/10 A kérdező kommentje:
Bejön az ubuntu frissített belépőoldala, ha normál módban próbálok belépni, de se az egér, se a billentyűzet nem reagál.
2012. máj. 3. 00:01
 8/10 A kérdező kommentje:

Sikerült!

Megpróbáltam belépni a grub-nál a legrégebbi verzióba, és azon működött az egér és a billentyűzet is. Majd a frissítéskezelőt próbáltam beizzítani, de az hibát jelzett (intelligens frissítés felajánlása után). Így a csomagkezelőbe léptem be, ahol minden frissítést megkerestettem és kijelöltem, meg is csinálta, majd újra indítottam, és láss csodát,működött! Utána a lomtalanítóval jó sok szemetet kitakarítottam, a régi verziókat és minden szemetet kitörölt és az újraindítás után még mindig működik!

2012. máj. 4. 01:03
 9/10 anonim ***** válasza:

Gratula!

Én nem frissítek soha, én gyalulok mindent.Mert ahogy magamat ismerem, ebbe is beleturkálok és csak elb@szom!

2012. máj. 4. 15:01
 10/10 A kérdező kommentje:
Egy baj viszont van, de ez már régóta, hogy amikor ki akarom kapcsolni a számítógépet, akkor újraindul az ubuntunál. Vistánál nem csinálja, sőt ha DVD-ről csak betöltöm az ubuntut, és kikapcsolást szeretnék, akkor ki is kapcsolja. Ötlet? Régen kikapcsolt rendesen, a gépen nem volt semmilyen hardveres változás.
2012. máj. 5. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!