Valaki légyszi elmondaná hogy hogyan kell használni a backtrack 5-öt?
De jó, hogy az ide tartozó hozzászólást is törlik már...
Amúgy nálad minden bizonnyal okosabb, mivel nem kérdezek ekkora marhaságokat.
De megint csak ismételni tudom, az EGY TELJES OPERÁCIÓS RENDSZER, nincs olyan leírás, hogy hogyan kell használni, benne van többféle program, a különböző dolgokra más és más módszer/alkalmazás/megoldás van....
Mint már említettem, nem neked való, amíg ilyet kérdezel, hogy hogyan kell használni.
az elöttem lévőnek igaza van nagy tudást igényel de sosem késő elkezdeni a tanulást
hackelésre lehet használni wifi jelszavak vissza fejtésére
facebook feltörésre ftp szerverekére illetve weboldalakéra
és még nagyon sok mindenre az elsö kiadása óta ismerem a live cd-t és auditoort is de hidd el nagyon nehéz kezelni de sok sikert neked
https://www.youtube.com/watch?v=6Fl0aJ5AQ9E&feature=fvst
üi Csak tesztelésre ajánlom mivel egyéb cselekedet bűntető eljárást von maga után gondolom ezzel tisztába vagy!
"facebook feltörésre"
Na erre pont nem és a többire sem nagyon, csak megfelelő szakértelemmel.
De szerintem ez a válasz itt, egy hónapokkal ezelőtti kérdéshez kicsit fölösleges volt.
Akkor valószínüleg nem tesztelted mert pontosan jó
a facebookra gmailra wifire bluetooth ra ftp szerverekre
szóval elhiheted nekem hisz alapoktól vágom már a brackot had ne részletezzem a tudását
ennyi hiába régi a kérdés válasz mindig jól jön a kérdezőnek
Hidd el, pontosan tudom miről beszélek.
Brute force és szótár alapú támadás kiesett, mert a facebook elég hamar letilt és amúgy is ezek baromi átlátszó dolgok.
Wifin keresztüli sniffeléssel pedig HTTPS-ből nem hámozol ki kódolatlan jelszót. (Igen, a facebook login is https-en át megy, ha be van kapcsolva a biztonságos kapcsolat, ha nincs.)
Egyetlen megoldás lehet a man in the middel, de ugye itt tanúsítványt kell hamisítani, ami annyira nem könnyű dolog és a júzernek a böngészője valószínűleg óriási piros feliratot fog kidobni, hogy gáz van. (Persze vannak hülyék akik kérdés nélkül rányomnak, hogy nem gond, ebben az esetben lehet CSAK lopni jelszót.)
Szóval tök jó, hogy ismered magát a rendszer, de azért más dolgokkal sem ártana tisztában lenni. (Vagy nem kéne hülyeséget írni, mert egy "facebook feltörés" mint írtam, csak elég szélsőséges esetekben megy közvetlenül.)
A wifi egy kicsit más tészta.
Wep-et nevetségesen könnyű törni, WPA-t is ha a WPS be van kapcsolva, könnyen lehet brute forcolni a PIN kódot, de egy rendes WPA2-t, megfelelő jelszóval szintén nem túl esélyes, hogy sikerül.
FTP szerverekre lehet brute forcolni, de talán előnyösebb metasploittal egy exploitot bepróbálni, hátha. Vagy ha azonos hálózaton vagy, akkor lehet próbálni sniffelni és várni, míg valaki be nem lép. Mivel az FTP önmagában egy titkosítatlan protokoll, gyönyörűen kiolvasható a jelszó a forgalomból.
Látom nagyon vágod a témát de nem irtam volna ha nem probáltam volna egyiket sem
wifit is és facet is egyaránt a facet ugy gondoltam hogy nem feltöri hanem kicsalja az áldozattol a jelszót probáld ki érdemes
http://www.youtube.com/results?search_query=backtrack+5+face..
Jó, az itt levideózott cucc pusztán egy kamu oldal, ez tényleg csak a nagyon idióta usereknél működik.
(Ehhez ráadásul nem kell mondjuk ez a rendszer, csak egy szerver és HTML ismeret egy minimális PHP ismerettel.)
Ez azért nagyon messze van a feltöréstől, ráadásul tényleg hülye felhasználó kell hozzá.
Illetve ennek is lehet haszna, de csak akkor ha mondjuk sikerül a célpont hálózatához hozzáférni és mondjuk átvenni a router szerepét (jó játék az ARP mérgezés).
Eztán már kicsit hatékonyabb, ha át lehet irányítani a facebook.com-ra menő kérést transzparens módon a helyi szerveren lévő kamu oldalra.
Csak 1 kérdés után pedig újra tovább kell irányítani, különben gyanús lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!