Microsoft Security Essentials
Ingyenes, rendszeresen frissíti magát, kis erőforrás igényű, hatékony.
Előzőleg éveken át a Norton Internet Security-t használtam, ezt tavaly szeptember óta, semmivel sem rosszabb a NIS-nél és vírust ezzel sem sikerült (még) összeszednem.
Hivatalosan megvásárolt, napi frissítésű Nod mellett akadozott, vacakolt a gép (ügyfélnél). Avast-ot felrakva 58 vírust talált. Ennyit a Nod-ról.
Az Avast home verziója legális, ingyenes, és nagyon sok mindent megfog. Sokan köpködik, azzal, hogy fogja a gépet. Ez csak részben igaz, telepítés után egyszer be kell állítani normálisan, utána észre se veszed, hogy ott van. Kivéve persze, ha talál valamit...
Tényleg nem rossz az Avast, viszont tavaly volt egy olyan jó adatbázis frissítése, amitől a fél Windows-t vírusnak gondolta... Persze javították a dolgot, de azért az ilyen dolgok szerintem eléggé bizalomromboló hatásúak.
Igazából az ismertebb vírusirtók közül szerintem bármelyik jó, ha nem telepítesz bármit amit meglátsz a neten...
Microsoft Security Essentials...ingyenes, magyar nyelvű, egyszerű, és csendben elvan.
Avast ingyenessel sem volt gondom.
Avira ingyenes verziója is jó, max annyi hogy nem magyar, de tesztekben mindig a legjobbak között van, csak ajánlani tudom.
Most havikódos ESET-et használok, eddig gondom nincs vele.
Ezek közül valamelyiket felrakod, és meglátod neked melyik áll kézre.:)
Az AVG IS a felrakod és elfelejted, hogy létezik fajta. Nem zaklatja az embert hülyeségekkel, gyakorlatilag láthatatlanul végzi a frissítéseket, beállított automatikus kereséseket stb. Remek tűzfal is van benne.
Ráadásul a konkurenciával ellentétben nagyon könnyen törhető, mert csak generált CD-kulcs kell hozzá, semmi egyéb, azaz nem lesz defektes a kalóz változat, mint mondjuk az ESET-nél, hiszen a programban semmilyen módosítás nem történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!