Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Azt olvastam, hogy vannak...

Azt olvastam, hogy vannak bizonyos gyanús jelek, amik arra figyelmeztetnek, hogy kémprogramok vannak a gépünkön. Ez alapján az enyémen tuti van. Pontosan mit lophatnak le tőlem és kik?

Figyelt kérdés

Azt olvastam, hogyha megjelennek kéretlen toolbarok, nem kívánt programok a gépen, ha a rendszer állandóan látványosan lelassul, ha a vírusirtó gyakran jelez, akkor ez a kémprogramok jelenlétét jelzi.

A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen kémprogram mit csinál pontosan. Mit lop el? Mi van egy közember számítógépén, ami valakinek érdekes lehet? Kinek továbbítja? És mit csinálnak a kinyert adatokkal, bármik is legyenek azok?

2012. ápr. 27. 18:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Ezek alapján akkor mindenkinek vannak kémprogramok a gépén. Baromság az egész... Rendszer lassulás az már nem annyira! Lophatnak jelszavakat, banki adatokat amiket megadsz mert azokat a cookie-k (sütik) elraktározzák igaz hogy nehéz kinyerni belőlük pl a bankkártyád számát, általában vírusokat küldenek más gépre, a te gépedről csinálhatnak névtelen rendeléseket akár a banki adataiddal... Hogy kerüld el? Minimum 3 vírusírtód legyen (avast, eset nod, avg) aztán valami jó tűzfal is kell! Nem árt egy spyware alkalmazás....
2012. ápr. 27. 18:24
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]

1. Mi a kémprogram? <--- Klikk!

[link]

[link]

[link]

[link]

stb...

nézelődj a NET-en, rengeteg web-oldal foglalkozik a témával!

2012. ápr. 27. 18:25
 3/6 A kérdező kommentje:
Ezek szerint leginkább jelszavakra, banki adatokra utaznak. Akkor megnyugodtam, ugyanis semmi ilyesmi nincs a gépemen. Egyébként sem értem, ki az a hülye, aki ilyesmit tárol a számítógépén.
2012. ápr. 27. 18:32
 4/6 anonim ***** válasza:

"Minimum 3 vírusírtód legyen"

Persze, aztán örüljön, ha egyáltalán feláll az operációs rendszere... ^.^"

2012. ápr. 27. 18:34
 5/6 anonim ***** válasza:
Laci figyelj nekem ez a 3 van fent! (Avg, eset nod5, avast) tökéletesen fut a win xp... :) (1. Vagyok)
2012. ápr. 27. 18:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Kérdező! Senki nem tárol banki adatot a gépén... Remélem :D de ha egyszer egy weblapon megadod akkor a sütikbe elmentődik....
2012. ápr. 27. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!