Mit jelent az, ha a gép indítás után ezt írja ki a képernyő aljára: "Press DEL to run Setup, Press TAB to display BIOS POST Message"?
A teljes képernyő így néz ki:
"ASUS
P5G41T-M LX2/GB
Motherboard
Press DEL to run Setup, Press TAB to display BIOS POST Message"
Természetesen idézőjelek nélkül, azt csak azért tüntettem fel, hogy csupán ennyit ír ki. Van a képernyő tetején az ASUS felirat, aztán közepén az a krikszkraksz, majd ahogy már említettem, a képernyő alján a DEL-es, TAB-os szöveg.
Amúgy se a DEL-re, se a TAB-ra nem reagál, az gáz?
Reseteléssel oldottam meg a problémát (most is arról a gépről írok, ahol ez a probléma jelentkezett), viszont azért zavar, hogy esetleg valami nagy gond lehet itt a háttérben. Mit gondoltok ti, hozzáértők? Ez akkor valami alaplapi probléma lenne?
Szerintem nem jó, hogy egy nap kétszer is reseteléssel kell megoldanom ezt a lefagyott képernyőt - ez nem normális indítás szerintem, vagy te is mindig resetelve indítod a géped?
A gépemnek - bárki gépének - el kéne indulnia a hagyományos módon.
1) Nem írtad, hogy naponta kétszer csinálja
2) Nem állítottam, hogy normális, ha lefagy
3) Ez a kiírás azért normális, mert mindig ezt írja ki, csak te nem látod
Első körben próbáld meg visszatölteni a BIOS gyári beállításait.
Ha nem megy akkor kicsit bonyolultabb dolgokkal is lehet próbálkozni. Próbálj meg minden nem fontos eszközt kivenni a gépből. Csak az alaplap, proci, ram, vga maradjon benn első körben. Több próbával ellenőrizd, hogy minden megy-e rendesen. Csinálj egy memória tesztet, hátha az lesz a baj.
Ha minden ok tehát többszöri újraindításra sem fagy le, illetve a memóriateszt is sikeres, akkor egyesével kezd el visszapakolni a cuccokat a gépbe.
Ha nem megy akkor szerviz. Lehet, hogy alaplap haldoklik vagy proci...
Igazság szerint rendszertelenül csinálja. Pl. most is erről a gépről írok, s most nem a képernyőfagyással indult el.
Köszönöm az ötleteket, meg fogom csinálni őket. Lehet a memteszttel indítok, mert ahhoz nem kell szétszednem a gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!