WORD-ben készített olasz nyelvű önéletrajzot a helyesírás-ellenőrző telerak piros és zöld aláhúzásokkal. Ha nem kapcsolom ki, akkor akinek elküldöm, annál is így fog megjelenni vagy az az ő gépén lévő beállításoktól függ?
Nem vagyok 100%-ig biztos ebben, de adott szövegrészre ki lehet jelölni, hogy az milyen nyelven van – illetve hogy az adott részt ne ellenőrizze –, legalábbis az újabb Wordök esetén ez a helyzet. Ez a dokumentumban tárolódik, tehát másik gépen is így fog megjelenni (Word 2007-nél ez a helyzet). (Lásd a bal alsó részen a nyelvi beállítást.)
A régebbi Wordök esetén is így volt szerintem, de erre nem vennék mérget.
A másik fél beállításaitól függ. Ha nála be van kapcsolva, akkor ott alá lesz húzva.
Mivel nem kell szerkesztenie másnak, akár pdf-ben is elküldheted, ott nem lesznek senkinél helyesírási jelzések.
Aha, tényleg ezt sikerült átállítanom! Fél siker. Most azt vettem észre, hogy továbbra is vannak aláhúzások, amiket ugye a magyar szövegben is aláhúz, de még nem foglalkoztam ezzel. Pl tabulátorok alatt, idegenszavak alatt, fura nevem alatt.
Ezt is kilehet kapcsolni??? ja és ezt hogy??? :-)
2-es! Arra is gondoltam már, csak nem próbáltam még. Ilyenkor ez hogy megy? Megcsinálom wordben, és ha teljesen kész, akkor pdf-ként mentem? Tuti jó lesz az?
(Bár ezt ki is próbálhatom saját emailre elküldve... Megyek megnézem!)
Nem ez mégse jó, benne vagyok a word docban, és nem enged pdf formátumban menteni, olyat nem lehet ott kiválasztani.
Akkor hogy kell?? :-(
A Beállítások-ban kapcsold ki ezeket:
- Helyesírás ellenőrzés írás közben
- Nyelvhelyességi hibák megjelölése beíráskor
Ez 2010-es Word-ben van így, de szerintem hasonlóképp kell eljárni az előző Word-ökben is.
Hú a gugli szerint zöldséget kérdeztem. Szóval pdf-ként nem is lehet menteni, csak ha letöltök valami átalakító programot? Na azt nem akarok, megint egy tök új dolgot megtanulni. :(
6-os! Kipróbáltam, eltűnt a word docból minden vonalkázás. Viszont átléptem másik fájlba, ott is eltűnt. Ezek szerint ez általános beállítás a gépen?!
Mert akkor viszont tök mindegy, hogy állítom-e, a másiknál tényleg úgy látszik, ahogy valaki fentebb írta, tehát ahogy a másik gépen beállítva van.
Jól kapisgálom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!