Access 2003-ban hogyan kell egyedi azonosítót készíteni? (kulcsot) Egyébként mi értelme van?
(Különben egy próbaérettségi feladat)
A tábla importálásánál kell megadni a kulcsot, ez alapesetben az egyik mezőnek a megadása (ez megy is), de kifejezetten EGYEDI azonosító kell ami azt jelenti, hogy olyan azonosítót kell megadni amilyen mező nem létezik, és ezt nemigazán értem.
Szia.
Az egyedi azonositó nem biztos, hogy olyan mező ami nem létezik, sőt nem is lehet olyan mező ami nem létezik.
Szerintem itt inkább arról van szó, hogy két mezőt összevonva (vagy esetleg 3-mat) kapod meg az egyedi kulcsot.
Pl.
Ha a vezeték és a keresztnév külön külön van tárolva, és ott van még a születési dátum is, akkor a kulcs akkor lesz egyedi ha mindhárom adatot felhasznnálod hozzá, és még igy sem biztos a dolog, mert lehetnek azonos nevűek akik egy napon is születtek, mondjuk kicsi rá az esély, de megvan.
Sok sikert.
Üdv.
Ui.:
Ha badarságot irtam, akkor bocsi, én is régén használtam az accest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!