Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Szívesebben kipróbálnád az...

Szívesebben kipróbálnád az UBUNTU linuxot, ha lenne egy oldal, ahol látnád milyen programok vannak rá és a hardvereken is fel lenne tüntetve, hogy kompatibilis?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 17. 11:18
1 2
 11/17 DannyZuko ***** válasza:
Egy programozó kinek nevét ne kérdezd, egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a windows egy olyan repülőgép amibe be kell ülni és elvisz téged a-ból b-be... tényleg így van... A linux viszont egy olyan repülőgép, amit ha felépítesz, akkor bárhova elvisz. Ha linuxon nevelkedtél volna vagy Mac-en, akkor a windows hülyeségei idegileg kiborítanának. Nem egyszerű mexokni egy új oprendszert, ami alapjaiban más mint amit eddig használtál. Én is a windows 3.1 óta windowsozok és előtte dos alapon dolgoztam. AA linuxot elkezdtem megtanulni. beleszántam 2 hónapot. letöltöttem 2 nagyon jó tankönyvet és máris megértettem, hogy a rendszergazdák nagy része miért is használ a saját gépein linuxot. Azért mert professzionális! Én úgy gondolom, hogy egy amit eddig meg tudtam csinálni windowsal annak 90%át linux alatt is meg tudom oldani. Nem zabálja meg a gépem erőforrásait és a szerveremet soxor már csak azért indítom újra, mert már úgy hozzászoktam az ujraindításokhoz és mentések után egyszer rebootolok. Nem azért mert mindenkép szükséges. Amég win szervert használtam nem debiant vagy más linux disztribúciót, sokkal több gondom volt. Ha a konzolos részét is megtanulod a linuxnak és nem csak egy grafikus felületen mászkáló user maradsz, akkor a lehetőségek tárháza tárul eléd. Tenni kell érte szeritnem. Meg kell tanulni épp úgy mint a kreszt, vagy a html programozást... az sem ment elsőre...
2012. ápr. 17. 14:33
 12/17 anonim ***** válasza:

"Ezért nem értem én a linuxosokat."

Éveken keresztül tanultál az iskolában, matekot, történelmet, stb. Arra is azt kérded minek, hiszen a boltba a vásárláshoz szükséges alapokat kb 3.-ban lerakták a tanárok. Ahhoz, hogy megfőzz nem kell a kémia! De tovább megyek. Van aki gyalogol, van aki kocsit vezet, van aki motorozik, stb. Érted őket? Mindenki a maga módján megy előre és jut el a célba.

Én személy szerint azért nem használok Windows-t mert tudni akarom, hogy mi miért történik a gépemen. Kinek, hova és miért küldök adatokat és mikor felmegyek az internetre ne legyen a kaki a nacimba, hogy valami kártékony szart indítottam el mert épp egy képre kattintottam. Mert a hibákat nem szokták eltitkolni hanem gyorsan javítják és mindenkivel tudatják. Mert innovatív és azt csinálhatok amit akarok és nem azt amit "megmond" a licensze.

2012. ápr. 17. 14:50
 13/17 anonim ***** válasza:

DannyZuko, te következetesen informatikusokról és vállalati környezetről beszélsz, én meg az otthoni felhasználóról. Akit nem érdekel, hogy mitől megy a mikró, amíg az étel megmelegszik benne.

A tanulásról meg: azt sugallod, hogy tanulni felesleges, mert nem használod úgysem, csak a töredékét. Lám azzal, hogy én nem vagyok hajlandó egy percet sem áldozni a linuxra, bizonyára feleslegesnek ítélem az iskolában töltött éveimet is. Ergo egy bunkó vagyok.

Én abból indulok ki, hogy az emberiség által megszerezhető tudás réges-régen meghaladta az egy ember által feldolgozható szintet. Innentől kezdve fontossá válik, hogy mivel foglalkozik az ember, és mivel nem. Egyéni választás kérdése, hogy miben képzem magam, és ebbe nem tartozik bele a linux. Te péládul hogy állsz a takarmányozási ismeretekkel, az autizmus korai felismerésével vagy épp a komposztálással, vagy a Cromwell utáni Anglia társadalmi berendezkedésével?

Én úgy döntöttem, hogy nekem ezek épp fontosak, és ebben képzem magam. Nem a linuxban. Hiába próbálsz rajtam karaktergyilkosságot elkövetni, nem sikerül.

Nincs szükségem azokra a szolgáltatásokra - nem vagyok vállalati informatikus - amikben előjönnek a linux előnyei, a windows hátrányait kisebbnek érzem az én felhasználási szokásaimmal, mint a linux esetleges előnyeit. Akkor miért pont ezzel kellene foglalkoznom? Ennyi erővel hadronütköztetőt is csinálhatnék a pincében, vagy tanulhatnék salsázni.

És akkor vissztértünk az eredeti kérdéshez: Nem használnék semmilyen linuxot, mert nincs rá szükségem.

2012. ápr. 17. 15:19
 14/17 anonim ***** válasza:

"Ergo egy bunkó vagyok. "

Még csak hasonló sem jutott eszembe, nem tudom neked, hogyan, a na mindegy.. Én arra gondoltam, hogy az embernek pont úgy lehetősége van megpróbálni mint mit bármi. Pl ha veszel egy kocsit akkor nem azt mondod, hogy nekem az Opel az tutti jó, mert előtte megpróbáltad a Volkswagen-t meg a Mercedes-t is és azután döntötted el melyik felel meg neked. Szerintem én vagyok az egyedüli linuxos aki mindig azt vallotta, hogy akinek nincs rá szüksége, nem látja az előnyeit vagy nem érzi otthon magát, az NE használja. Minek tenné?!

12-es voltam..

Ui: A fiamat autizmus jeleivel vizsgáltattuk többször -negatív az orvosok szerint-, az Agro-iparban voltak a partnereik évekig és Angliában élek :D)

2012. ápr. 17. 15:57
 15/17 anonim ***** válasza:

Látom kapásból Windows vs Linux vita lett a kérdésből :D

Ezen a téren nekem az a véleményem hogy mind a 2 rendszernek megvan a maga előnye.A Linux előnye az én szememben az ingyenesség,stabilitás és nagyobb biztonság.Vagy inkább úgy mondanám kisebb veszély,mert véleményem szerint ha egyszer neki ugranak a Linux-ra vírusokat gyártani semmivel sem lesz biztonságosabb mint a Windows sőt,mivel Linux-ra a kereskedelmi szoftverek nehezen találnak piacot,részben a felhasználók alacsony száma miatt,részben pedig a Linux rendszerek rengeteg változata,eltérő csomagkezelője miatt,lehet ha egyszer eljön az idő hogy a Linux-t is támadják egyszerűen nem lesz védelem úgy mint Windows-ra és Mac OS-re van.Mivel a leghatékonyabb védelmet továbbra is a kereskedelmi programok nyújtják a már támadás alatt lévő platformokon.

Szóval ha a Linux rendszerek nem tudnak piacot kínálni a kereskedelmi szoftvereknek,de továbbra is egyre elterjedtebb lesz,csúnya dolgok történhetnek vele.

De ez még odább van :D.

A Linux-t is lehet szeretni,egyszerűen kezelni,szuper kis rendszerek épülnek rá csak adni kell neki egy esélyt.De ha valaki nem akar mert attól fél hogy megszereti és kárba veszne a Windows-os tudása vagy csak egyszerűen nem érdekli márt van a világban 1001 millió más dolog ami érddekli és a Linux nem fér bele az életébe,hát akkor nem.Ez van.

Akit az informatika nem csak olyan szinten érdekel hogy lehet a GTAIV-et telepíteni,az úgy is kipróbál majd pár Linux rendszert is.

Ha valakit nem érdekel a dolog kár eröltetni hogy hát,de,hát de,hát de a Linux jó.Ha nem fut rajta a GTAIV vagy bármelyik kedvenc programja úgy sem fogja érdekelni.

A kérdésre is válaszolva:

Már van nem is egy olyan oldal ahol meglehet nézni milyen programok vannak Linux-ra.Például:

[link]

Csak beírod a "windows-os" nevét annak amit keresel,kiválasztod hogy Linux és az oldal kidobál minden alternatívát Linux-ra ha van.De kategóriák alapján is lehet nézelődni mik vannak.

[link]

Szintén kategóriákba van szedve sok Linux-os program is ezen az oldalon.

És akkor a legtöbb Linux disztróban ott a csomagkezelő ahol szintén kategóriákba van szedve nagyon sok program és leírás is van hogy mi mire való.

Szóval ez már létezik akit érdekel megnézheti.könnyen megtalálhatja mire milyen programok vannak.

A lógó-val,kompatibilitás jelzésével pedig ugy vagyok hogy nem egy dobozon lévő logó miatt használnák szivesebben Linux-ot hanem én inkább azt mondanám hogy:

ha Linux-ot használok a hardver dobozán lávő Linux logó miatt,szivesebben venném azt a hardvert esetleg.

De nem az alapján dönteném el milyen operációs rendszert szeretnék használni.

2012. ápr. 18. 11:42
 16/17 kovpet ***** válasza:

Szerintem meg az használjon Linuxot, aki akar.

Én is vagy 10-15 éve akarok, így használom.

Aki nem, az használjon egyszerűen mondjuk FreeBSD-t és kész, ki szólhat ebbe bele? :)

Ui: kis oldalvágás, hogy egyenlőbbek legyenek az esélyek: ugye csak az a Windowsos kommentelt ide, akinek minden szoftvere legális a gépén? :)

2012. ápr. 18. 18:04
 17/17 anonim válasza:

Jézusom! Nem semmi ahogy összevesztetek. Azért a windows hívőket megkérdezném,adtak-e pénzt a szoftverért a Gates bácsinak?Vagy csak úgy innen-onnan letöltögették?

Na ebbe nem megyek bele mélyebben. A lényeg az,hogy nekem jelenleg egy xp van a gépemen,amit lassan dobok egy linuxért. Hogy miért? Azért kedves hozzászólók,mert régen ezen a gépen linux volt,és eszméletlen gyors volt,kizárólag csak a játékok miatt került rá xp.Persze így már fut a háttérben egy vírusirtó is,aminek az eredménye az,hogy a gépet alig lehet használni.persze nem mai gyerek.PIV 2800Mhz,512ram. A gyerekek kaptak az enyémnél jóval komolyabb gépet, így azon winfos alatt tudnak játszani, én meg végre normálisan tudok netezni,szöveget és képet szerkeszteni s.t.b. Egyet nem értek csak,hogy lehet a két oprendszert összehasonlítani? Vagy egy lapon említeni? Az egyikhez erőmű kell,a másikhoz meg egy kis kurázsi.A lusták meg vegyék meg az erőművet,és fizessék ez miatt a több villanyszámlát./Na ezért mit kapok./Egyébként,ha windowsnál is ha frissebb rendszerre váltasz,akkor is kell tanulgatni,mert azért nem ugyanaz,esetleg hasonló. Egy szónak is száz a vége.Játékra MS, aki nem akar játszani,az jobban jár egy linux-al,főleg ha egy kicsit vállalkozó szellemű is.

2012. ápr. 24. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!