Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan lehet a windowst...

Hogyan lehet a windowst legyalulni és az egész gépre Linuxot tenni?

Figyelt kérdés
Beraktam egy Suse DVD-t és a particionálásnál felajánlott egy optimális felosztást, amiben rajta volt még a windows. Bejelöltem, hogy a windows particiókat törölje, de nem lehett a Linux particiókat ettől nagyobbra venni, mert a maximum az volt, amit beállított legelőször. Meg egyébként sem én szeretném eldönteni, hanem hagynám, hogy a rendszer ossza be optimálisan, a swapot meg ilyesmit, csakhogy úgy, hogy a törölt windowst is beleszámítja! Ezt hogyan lehet?

2012. ápr. 16. 10:25
 1/2 anonim ***** válasza:
windowson belül még 1 partíciósra csinálod meg, berakod a windows cd-t (dvd?), leformázod vele a gépet, utána kiveszed, fogod a linuxot és rárakod.
2012. ápr. 16. 10:30
 2/2 anonim ***** válasza:

Suse-t nem használtam mostanában,de a legtöbb Linux telepítőben van olyan lehetőség hogy "egész lemezterület használata" vagy hasonló.Azt kell választani.Általában3 lehetőség van

1.Windows (vagy bármilyen oprendszer) megtartása és szabad terület felhasználása

2.Windows (vagy bármilyen op rendszer) eltávolítása és egész lemez terület felhasználása

3.Manuális beállítás

A 2. válaszd ha van ilyen lehtőség a Suse telepítőben,de szerintem biztos van.

2012. ápr. 16. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!