Mivel lehet letölteni az atv.hu videóit?
Fizetős és kényelmes, grafikus felületes megoldás például a Replay Media Catcher.
Ha viszont ingyenes megoldás kell, akkor nem olyan egyszerű a művelet.
Először is szükség van a letöltő programra: RTMPDump, [link] A lap közepén a rtmpdump-20110925-git-6230845-win32.zip-t kell letölteni, ezt ezt értelem szerűen ki kell tömöríteni valahová. Ha megvan, akkor nyitni kell egy parancssort és át kell navigálni az RTMPDump könyvtárába.
Következő lépés az adott videó címének kikeresése a weboldal forrásából, erre egy példa: [link] ezen az oldalon Ctrl+U, a megjelenő új ablakban ki kell keresni a videó címét: rtmp://flash1.atv.hu/vod/mp4:120414_hirado_2155.mp4.
Végezetül a "rtmpdump -r "rtmp://flash1.atv.hu/vod/mp4:120414_hirado_2155.mp4" -W " [link] -o cel_mentese_ide.mp4" paranccsal lehet letölteni a példában szereplő videót. (tehát az -r után kell írni a videó címét)
# Első hozzászólónak!
Köszi a részletes leírást, tökéletesen működik a módszer. (Eleve az rtmpdump programmal próbálkoztam, de a paraméterezés szerző általi magyarázata kissé túl van bonyolítva.)
Remélem, nem baj, hogy ezt a kérdést folytatom, de célszerűbbnek látom, mint nyitni egy vadiúj kérdést.
Tudnátok segíteni, hogy töltsem le a [link] oldalról ezt a klasszikus zenei felvételt?
Próbálkoztam az rtmpdump-pal (úgy keveredtem ide), még a kapcsolóit is elolvasgattam, de nem tudom, pontosan hogy kellene beparamétereznem. Ráadásul az előbb említett oldal forráskódjában egyáltalán nem találtam "swf"-et (!), így azt sem tudom, mit adjak meg lejátszónak a -W kapcsolónál (mp4 sem szerepel benne egyébként).
Tény, hogy a Replay Media Catcher meg tudja (meg tudná) csinálni, de jobb szeretném olcsóbban :-) főleg, hogy utána nem valószínű, hogy még egyszer szükségem lesz rá.
Ha segít valamit a nekem esetleg segítőknek, a Replay M. C. szerint a "source" egyébként:
rtmp://brightcove-15.fcod.llnwd.net:1935/a500/d16?videoId=2735556012001&lineUpId=&pubId=1045704305001&playerId=2688454770001&affiliateId=<break>mp4:media/1045704305001/201310/3621/1045704305001_2735745652001_CSO-Requiem-0.mp4?videoId=2735556012001&lineUpId=&pubId=1045704305001&playerId=2688454770001&affiliateId=
Nekem ez elég furán néz ki, főleg amiatt, hogy ilyen veszettül hosszú, meg van benne egy ismétlődő rész is.
Bocs, ha hosszú lett, és köszönöm, ha tud valaki segíteni.
Ja bocs, kifelejtettem: az rtmpdump tipikusan a
___WARNING: HandShake: client signature does not match___
üzenettel szokott a fent leírtak esetén leállni....
Az előző két hozzászólás szerzője vagyok... nem értetek rá, de sebaj, mert közben találtam egy "StreamTransport" nevű progit, ami hasonlóan ügyes, mint a Replay Media Catcher, de rááadásul még ingyenes is, később erre bóklászóknak erősen ajánlom... :-)
(amúgy a hup.hu hasonló témájú és igen informatív topikjában ajánlotta "matulabácsi", köszönet neki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!