Lehet gyorsabb a net?
Hát, ha az IP megvan, akkor fizikailag is meglesz az, ne aggódj. :P
A rendőrség le tudja nyomozni, nekik a szolgáltatók kiadnak ilyen jellegű adatokat is.
"A rendőrség le tudja nyomozni, nekik a szolgáltatók kiadnak ilyen jellegű adatokat is."
De nem, mert a szolgáltató sem tud semmit, ráadásul én ahogy tudnám, hogy be fog törni hozzám a rendőrség, rögtön törölnék mindent a gépemről, szóval az ip-t sem találnák meg a gépemen. Csak legyek fölkészülve.
Egyébként a letöltőket nem büntetik csak a feltöltőket.
"De nem, mert a szolgáltató sem tud semmit"
Mi az, hogy nem tud semmit???
Egyrészt a forgalmat látja, másrészt az IP-t tőle kapod, PONTOSAN tudja, hogy ki fizetett elő rá, házszámra/ajtóra pontosan, sőt az előfizető személyes adatai is megvannak neki.
Ha a rendőrség tud egy IP címet és szól a szolgáltatónak, akkor az kiadja ezeket.
A másik meg, hogy nem fog a rendőrség előre szólni.
A kommandó elég hamar beér, kb lesz MAXIMUM 3-4 másodperced bármit is cselekedni.
Felkészülni fel lehet előre, igen, de ha mennek, nem sok mindent fogsz tudni tenni.
A letöltés pedig valóban, nem büntetendő, de a p2p rendszerekben mindenki tölt is fel. (Amiről a szolgáltató szintén tárol adatokat, hónapokra visszamenőleg megvan nekik a teljes adatforgalmad. "Kicsi" feltűnő tud lenni több száz GB feltöltés, hidd el.)
De kicsit eltértünk a témától, de tényleg, ne hidd, hogy a rendőrök majd előre jelzik, hogy mennek házkutatásra és majd szépen minden el lehet tüntetni.
Még ha titkosítva is van a teljes merevlemezed, akkor is közvetett bizonyítéknak ott lesznek a forgalmi adatok, amiben ráadásul, ha nem "titkosított" torrent protokollt használsz, könnyedén látható lesz, hogy PONTOSAN mit és honnan töltöttél.
Én titkosított torrent protokollt használok, és havi 100 GB-ot tötöttem föl régebben. De azért nem büntetnek, ha az adatot más teszi fel, én csak le- és visszatöltöm (ez igaz?).
Tudom, hogy a szolgáltató tudja hol lakom. Meg kellene valahogy azt oldani, hogy ne szolgáltatótól kapjak netet, hanem le kellene vágni valahol a fő netkábelt, amiről egész Magyarország kapja a netet, és betenni egy elosztót, és rádióval átlőni hozzám, én meg 100 gigabittel nyomhatnám a netet, senki sem tudná kijavítani a hibát, mert ahhoz jópárszáz kilométeren át kellene vizsgálni a kábelt, hogy hol az elosztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!